-
Mobilya Mağduru
merhabalar..
ben 15 gün önce X'den bir koltuk takımı aldım.takım 3 gün önce eve geldi.ancak koltukların modeli itibariyle salona hiç yakışmadı ve koyacak yer bulamadık daha doğrusu odaya sığmadı.üründe üretim hatası yok ayıplı bir mal değil ancak biz şimdi koltukları iade etmek istiyoruz.bu mümkün müdür acaba?bu koltukları gördükçe başım ağrıyor.bunlardan kurtuluşum olabilir mi.lütfen bana bir çıkış yolu bulun.acil cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden telekkür ederim...
-
Re: mobilya mağduru
Odanızı ve koltukların ebatını daha önce ölçmemiş miydiniz?
Satın aldığınız mağazayla görüştünüz mü?
Başka bir ürünle değiştirme konusunda ne diyor?
Siz mobilya mağduru değil, olsa olsa planlama mağdurusunuz.
(Mobilyanın size getirilmesi ve geri alınması için satıcı firmanın hiç bir kabahati olmadığı halde yapacağı nakliye ve hammaliye giderlerini de hakkaniyet açısından hesaba katmak lazım.)
Tüketicinin korunması hakkındaki kanunu aşağıda bulabilirsiniz:
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...px?sayfano=952
Ayıplı malın değişmesi için 30 gün süre verilmiş. Kapıdan satış ve mesafeli satış için cayma zamanları belirlenmiş.
Ama sizin durumunuz için herhangi bir şey yok.
-
Re: mobilya mağduru
evet odamın ebatını ölçmüştüm ancak koltukların şekli düz değil oval geliyor.bu nedenle eve geldiğinde çok kaba durdu ayrıca bir tanesinin ebatını büyütmüştük.satıcı kişi bize 30 cm büyüyeceğini ve onun da fazla etki edemeyeceğini söylemişti.biz de onun aklına uyup 30 cm buyultturduk.bu sefer de evde çok ama çok kaba kaçtı çünkü şekli itibariyle hiçbir duvara sığmadı.bizim planlar da suya düştü.bu nedenle biraz da planlama mağduruyum haklısınız..