-
İflas
Merhaba benim izah etmek istedigim durum ben 1978 yilinda Amerika’dan Turkiye’ye yatirim yapmak için geldim. Bir fabrika kurdum, islerim gayet iyi giderken is yaptigim bir dostumun bana attigi kaziktan oturu ekonomik acidan yiprandim isci sayısini dusurdum, bankalardan kredi kartlari ve ihtiyac kredileri kullanmaya basladim sonunda bunlarin toplami 2.1 milyon YTL oldu. isyerinin genel mali durumunu kontrol ettigimde son 3 yıl boyunca bankalara ve faizlere çalistigimi fark ettim. isler artik yurumuyor ve batmak uzereyim isyerimdeki makineleri satıp iscilerimin maaslarini ve tazminatini ödemeyi planliyorum, kalan para ile Turkiye’de olan ipotekli evimin ve arabamin ipotegini kaldırıp, ogluma devir etmek istiyorum (haciz edilmemesi icin)? Ogluma devir yaparsam borclarimdan dolayı ondan da alınabilir mi? TC vatandasligindan cikarsam borclarim düser mi yoksa bulunduğum ulkede de pesimden gelir mi?
-
Re: İflas
Cok zor bir soru sordum herhalde aslinda bu soruyu avukatimada sordum teyit niteliginde sormustum, bu ulkede karsilik yada cevap almak icin fazla acik ve durust olmamak lazim...Okuyan herkezede tesekkur ederim.