Boşanma ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba annem 50 babam 56 yaşında aralarında şiddetli geçimsizlik var babam alkol bağımlısı dükkanımız var ve babam işletiyor ancak dükkan evli olan ablamın adına ben 26 ablam 27 yaşında annem boşanma davası açsa ben ablam ve annem babamdan nafaka alabilir miyiz ablam ve ben çalışıyoruz annem sakat olduğu için çalışamaz bu konuda bana fikir verirseniz sevinirim benim nafaka almam çok önemli değil ama bekar ablam ve annem babamdan nafaka alabilirler mi
Re: Boşanma ile ilgili yarımlarınızı bekliyorum
26 27 yaşınıza girmişsiniz hala babanızdan nafaka bekliyorsunuz.Siz ve ablanız özgür, hakları olan bireylersiniz.Ama özgürlük ve haklar bir takım sorumlulukları da beraberinde getirir.En başta kendinize karşı sorumlusunuz.Çalışıp kimseye yük olmadan onurlu bir şekilde geçiminizi südürmelisiniz.Babaların ve kocaların kızları ve eşleri üzerindeki yetkileri ne kadar kalkarsa onlara karşı sorumlulukları da o kadar kalkar.Çalışın, kazanın ve özgürce harcayın.İş bulmıyorsanız meslek edinin.Bu, bütün özgür bireylerin kendilerine karşı sorumluluğudur.
Re: Boşanma ile ilgili yarımlarınızı bekliyorum
Alıntı:
Bilge Yiğit rumuzlu üyeden alıntı
26 27 yaşınıza girmişsiniz hala babanızdan nafaka bekliyorsunuz.Siz ve ablanız özgür, hakları olan bireylersiniz.Ama özgürlük ve haklar bir takım sorumlulukları da beraberinde getirir.En başta kendinize karşı sorumlusunuz.Çalışıp kimseye yük olmadan onurlu bir şekilde geçiminizi südürmelisiniz.Babaların ve kocaların kızları ve eşleri üzerindeki yetkileri ne kadar kalkarsa onlara karşı sorumlulukları da o kadar kalkar.Çalışın, kazanın ve özgürce harcayın.İş bulmıyorsanız meslek edinin.Bu, bütün özgür bireylerin kendilerine karşı sorumluluğudur.
yorumlarınız için teşekkür ederim amacım zaten babamdan aldığımla hayat sürdürmek değil zaten çok iyi bir işim ve mesleğim var olayı size biraz daha açayım ben babamın 13 milyar bağkur ve çaldırmış olduğu kredi kartının 10 yıl sonra sonuçlanıp 12 milyar çıkan borcunu ödüyorum zaten benim kimseye muhtaçlığım yok ama babam borçlarını ben kendi adıma kredi çekip ödediğim için kafasına göre davranıyo yiyiyo içiyo sayemde aldığı emekli maaşına güveniyo benim amacım onun bu rahatlığını sekteye uğratmak onun için soruyorum