İş ortaklığını bitirirken sermaye taksimi?
Merhaba arkadaşlar,
Benim merak ettigim vede kafama takılan bir soru var !
biz üç kişi bir iş yeri kurduk ve işyerimizin ihtiyaçlarına göre kimimiz elinde mevcut olan malzemeyi kimimizde nakit para sıkıntısını karşıladık . Herbirimizin ortaya koydugu ortaklık sermaye tutarı belli ve eşittir . İş ortaklarının birisinin ayrılması söz konusu oldugunda baz alınacak ortaklık sermayesi ne olmalıdır ?
çünkü bazımız malzeme bazımız ise nakit para harcayarak ruhsat v.s. gibi işlerde kullandık .
Mesela ben malzeme koydum ve o günün şartlarıyla hesapladık mazlzeme tutarını belirledik bugün ayrılmak istesem , o günün sermaye tutarımı hesaplanmalı bugunku malın edecegi ikinci el tutarımı ? lakin onların yaptıgı harcamalar benim ortaya koydugum malın karşılıgı olarak sermayeyi dengelemek için evraksal dükkanın giderleri v.s. işler için oldu o şekilde dengeledik iş ortaklıgı sermayesini .
şimdi ben ayrılırsam alacagım para o ilk gun koydugum malzemenin belirledigimiz tutarımıdır ?yani ortaklar eşit sermaye ile işe başladıklarına göre bugun ayrılan biri oldugunda ne ölçü alınmalıdır bu işin ticaret hukukundaki yeri nedir ?