Bordro ve fazla mesai sütunu
İyi günler.Bordroda fazla mesai sutunu var ve dolduruluyor ancak eksik yazılıyor.Bende bu bordroyu imzalıyorum ama imza attığım yerde bir suretini aldım yazıyor.Fazla mesai paramı ve maaşımı aldım yazmıyor.Ben ödenmemeiş fazla mesai paralarımı almak için dava açabilirmiyim?Açtığım davada fazla mesai paramı ve maaşımı aldım yazısına imza atmadığım için o paranın ödenmediği sonucu çıkar mı?
Re: bordro ve fazla mesai sutunu
Bordroyu ihtirazi kayıt koymadan imzalamış olmakla orada bildirilmiş olan tüm rakamları aldığınızı kabul etmiş oluyorsunuz.
Yargıtay fazla mesai sütunu bulunan ve orada rakam bildirilmiş olan miktarın alındığının kabul edilmesi gerektiği yönünde içtihatta bulunmuş.
Ancak sizin durumunuz biraz farklı gördüğüm kadarıyla. Siz bordrodaki rakamı almışsınız ancak oradaki hesabın eksik olduğunu ileri sürüyorsunuz.
Bundan eminseniz, ispatlayabilecekseniz ve dava açmaya değecek kadar yüksek bir fark çıkacağını düşünüyorsanız dava açın derim.
10 000 ytl alacağım var.Mesele zaten bunu kanıtlamak.işe giriş çıkış imzası yada kartı yok.Sadece tanıklarla ( akraba,orada çalışan eski bir çalışan ve mişteriler) lispatlayabilirim.Ayrıca ben kargo sektöründe çalışıyordum.Her gün 13-14 saat çalışıyordum.Bilirkişinin fazla mesaiye uygun iştir yönünde rapor hazırlaması mümkün müdür?bordroda sadece 20 saat bazen 10 saat ücretin ödendiği yazıyor.
sadece tanıklarla kazanılmış davalr var mı?
Yargıtay Fazla çalışma iddialarının tespiti konusunda tanık sözleriyle yetinmemek gerektiğini içtihat etmiş. İşyerinde tutulan puantaj kayıtları, işin ve işyerinin niteliği, işçi sayısı, vardiya durumu esas alınmak, gerekirse bilirkişi düşüncesine başvurmak gerekir... diyor Yargıtay.
Re: Bordro ve fazla mesai sütunu
Yargıtay yazılı belge istiyorsaşöylle bir şey yapılabilinir mi? Ben notere gitsem ve durumu anlatsan,noter bu iş yerinin akşamları kaçta kapandığını tespit etse.Mesela 1 ay orası incelense , bu 1 ayın 1 haftası her gün ,diğer haftalarda rastgele 2 gün bu işyerinin kaçta kapandığını noter belgelese ve bana verse, bende bunu mahkemede kullansam olur mu?
sayın avukatlar,yukarıda yazdığım gibi notere gitsem bir şey elde edermiyim?
10.000 YTL fazla çalışma karşılığı alacak olduğunuz rakam mı?
Noterle tesbit yaptırabilirsiniz tabii.
Bahsettiğiniz her gün noteri işyerinize götürüp-getirme,noterlik ücretleri vs. hesaplarsanız pek ekonomik bir yol olmayacak gibi.