Mahkemeye sahte delil sunmak
Arkadaşlar,
Şu an sürmekte olan davama, karşı taraf resmi bir evrağın fotokopisi üzerinde oynama yaparak, bu evrakı mahkemeye delil olarak sundu.
Şu anda benim nasıl bir yol izlemem lazım.
Resmi evrağın fotokopisi üzerinde oynama yaptığı için savcılığa mı dilekçe vereyim, mahkemeye sahte evrak sunduğu için savcılığa sahtecilikten suç duyurusunda bulunayım?
Ayrıca mevcut mahkemeye bunu duyurduğum zaman, mahkeme bu arkadaşa kendisi dava açar mı, veya savcılığa suç duyurusunda bulunur mu?
Yardımlarınız için teşekkürler
Saygılar,
Bursalı75
Re: Mahkemeye sahte delil sunmak
[QUOTE=Bursalı75;209413]Arkadaşlar,
Şu an sürmekte olan davama, karşı taraf resmi bir evrağın fotokopisi üzerinde oynama yaparak, bu evrakı mahkemeye delil olarak sundu.
Şu anda benim nasıl bir yol izlemem lazım.
Resmi evrağın fotokopisi üzerinde oynama yaptığı için savcılığa mı dilekçe vereyim, mahkemeye sahte evrak sunduğu için savcılığa sahtecilikten suç duyurusunda bulunayım?
Ayrıca mevcut mahkemeye bunu duyurduğum zaman, mahkeme bu arkadaşa kendisi dava açar mı, veya savcılığa suç duyurusunda bulunur mu?AYRICA DURUŞMADADA BU FOTOKOPİ ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPARAK TEKRARDAN FOTOKOPİ CEKMEK SURETİİLE MAHKEMENİZE SUNULMUŞTUR EVRAKIN ASLININ İNCELENMESİNİ İSTİYORUM DİYE TALEPTE EDE Bİlirsin.
Foto kopi olan birşey sahte evrak olmaz hakim bunlardan aslını ister merak etme,fotokopi gecersizdir.
Sayın Esmerman,
Yanıtınız için teşekkürler.
Peki şu anda bu arkadaş bir suç işlemiş durumda mıdır? Sonuçta FOTOKOPİ ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPARAK TEKRARDAN FOTOKOPİ CEKMEK SURETİ İLE mahkemeyi yanıltmaya çalışıyor.
Eğer farketmemiş olsa idik bu evrak aleyhimizde karar çıkmasına neden olabilir miydi?
Şimdiden teşekkürler
Bursalı75
Siz belgenin aslının getirtilmesini isteyin. mahkeme, özel evrakta sahtecilik ve adli mercileri yanıltmaktan dava açar.