-
Velayet Sorunu
Herkese selamlarımı sunarım. beraber olduğum bayanın ilk evliliğinden olan 4 yşalında bir erkek evladı var, fakat çocuk doğmadan ailevi problemler sebebi ile boşanmışlar ve çocuk anne de kalmış ve nafaka bağlanmasına rağmen baba dan nafaka talep edilmemiş olup, bugüne kadar da baba hiç bir şekilde evladını görmek içim bir çaba göstermemiş ve görmek istememiştir. Şimdi ben bu bayanla güzel bir beraberlik içersindeyim ve evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendiğimizde çocuğun iyi bir geleceğe sahip olabilmesi ve zarar görmemesi için soyadını değiştirip kendi soyadımı verebilmek istiyorum. Bu mümkün mü yoksa bunun için neler yapmam gerekir yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...
-
Re: Velayet Sorunu
Babasının onayı olmadan evlatlık alamazsınız, kendi soyadınızı veremezsiniz.
-
İyi gnlr, anladığım kadarıyla siz bu küçüğü evlat edinmek istiyorsunuz genel olarak evlat edinebilmek için küçüğün anne ve babasının rızaları aranmaktadır. Ancak sizin iddianıza göre baba küçüğe karşı özen yükümlülüğünü yerine getirmemiş bu yüzden tahminimce babanın rızasına ihtiyaç duymayacaksınız.Eğer bu iddianızı mahkemeye ispat edebilrseniz babanın rzasına gerek kalmayacaktır.
-
Özlem hanım, verdiğiniz bilgi beni bir nebze olsun sevindirdi.. Teşekkür ediyorum...