Canlı sex hattını arkadaşlarım aramış - itiraz edebilir miyim?
arkadaşmı düşmanmı artık ne derseniz deyin ama evime gelen ve 27 gün evimde kalan tanıdıklarım toplam 39 saat 542 li sex hattını aramışlar.hadi ona yanmıyorumda aylık toplam 240 dakika görüşme sınırı koyan telekom neden 2335 dakika benim telefonumdan görüştürmüş anlayamadım.şimdi ne yapabilirim.9.5 milyar telefon faturası var.:( buna nasıl itiraz edebilirim.teşekkürler.
Re: canlı sex hattını arkadaşlarım aramış.itiraz edebilirmiyim.
Walla itiraz etseniz nolcak onu anlamdım sonuçta sizin hattınızdan görüşülmüş, ister arkadaşınız görüşsün ister siz görüşün farketmez , telekom 900 lü hatlara sınır yor sizinki 542 li hat ondan dolayı itira sadece borcu ödeme sürenizi uzatır tabii faiziyle bence ödeyin sonrada arkadaşınıza maddi tazminat davası açın.
Re: Canlı sex hattını arkadaşlarım aramış - itiraz edebilir miyim?
ben de birisinden duydum. o da vodafone hattından 0542'li internetten görüntülü hatları aramış. 1.200 YTL fatura gelmiş. Vodafone'den arayıp 3 gün içinde faturayı ödemezse hattın aramaya kapatılacağını söylemişler. Ara Ödeme diye bir hadise varmış. o da kredi kartıyla ödemişti. Vodafone'nin yaptığı ne kadar hukuki buna da el atmak lazım. Vodafone.com.tr'den bunun hukuki olmadığına dair mail göndermişti ama "Durum böyle" gibi bir mesaj göndermişler. İtirazı kabul etmemişler.
Alıntı:
pekerol rumuzlu üyeden alıntı
ben de birisinden duydum. o da vodafone hattından 0542'li internetten görüntülü hatları aramış. 1.200 YTL fatura gelmiş. Vodafone'den arayıp 3 gün içinde faturayı ödemezse hattın aramaya kapatılacağını söylemişler. Ara Ödeme diye bir hadise varmış. o da kredi kartıyla ödemişti. Vodafone'nin yaptığı ne kadar hukuki buna da el atmak lazım. Vodafone.com.tr'den bunun hukuki olmadığına dair mail göndermişti ama "Durum böyle" gibi bir mesaj göndermişler. İtirazı kabul etmemişler.
Arkadaşlar siz o gsm operatörlerine abone olurken imzaladığınız abonelik sözleşmesini hiç okudunuzmu ?
Vodafone nun bu yaptığı olay tamamen o sözleşmeye uygun olduğu gibi örneğin avea'da eskiden olan birşeydi "bu operatör istediği zaman abonelerinden para talep edebilir" gibisinden şartlar bile içermektedir.
Yeni borçlar kanununda bu tarz iyiniyete aykırı sözleşme hükümlerinin kendiliğinden yok hükmünde sayılacağı belirtilmiş bu yüzden bin tane kanun yenilenirken bankalar ve bu operatörlerin baskıları yüzünden borçlar kanunumuz yenilenememiştir.
Operatörler malesef size abone olurken imzalattıkları sözleşmeler ile bu tarz durumlarda kendilerini tamamen haklı çıkarmaktadırlar.Bu yüzden en akıllıca çözüm faiz olayı uçuk bir seviyeye ulaşmadan borcu kapamak ondan sonra istenilen hukuki yolları denemektir.
Hat senin olduğu için durumunu ispatlaması gereken de sensin. Ama nasıl ispatlarsın bilmiyorum.
Yakın zamanda komşularımızdan biri yan komşusunun hattına tel çekerek 900'lü hatları aramıştı ve suçlu bulunmuştu. Hem ceza almış, hem borç ona geçmişti. Ancak senin durumun farklı, hatlar evinden aranmış ve ispatlaman pek mümkün değil. Arkadaşlarınla konuşmadan da bir yol alabileceğini sanmıyorum.
itiraz etsen bile bu paranın bir kısmı telekom'a, bir kısmı da "içerik" adı altında firmaya ait oluyor. firma, sunduğu hizmetin bedelini, telekom da kendi payını alıyor. bence sen arkadaşlarını mahkemeye vermelisin... onlar düşünsün... ama önce telekom'a gidip taksit yaptır ve ödemeye başla... tabii kendi fikrimi söylüyorum, hukukçu değilim. (ama olmak isterdim, puanım yetmedi)
sen kendin evine almışsın, senin telefonundan konuşmuşlar.
kaçak yada başka şekilde değil.
güveni kötüye kullanmadan sikayette bulunabilirsin,
konuşma yapılan zamanlarda, senin evde olmadığı ispatlaman lazım, en kolay şekli ,telefonla konuşma yapıldığı zamanlar, iş yerinde olduğun zamanlardaysa iyi,
yoksa gece sen uyurken konuşmuşlarsa,bir şey idda etmen çok zor.