-
Boşanma Protokolü
Merhaba ,
Değerli avukat arkadaşlarım beni bilgilndirmenii istirham edeceğim konu ; Bugün eşim olacak şahısa boşanma protokolü gönderip imzalattım henüz tarafıma ulaşmadı fakat bilmek ve öğrenmek istediğim konu bu protokolu hazırlarken başlıktaki konuya ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİKTEN DOLAYI ANLAMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ yazdım 5 aylık evli olduğumuz ve 1 yılını doldurmayan evliliklerde anlaşmalı boşanma olmadığını öğrendim bu başlıklı protokol ve dilekçe mahkeme tarafından kabul edilirmi ? Diğer Sorum ise kabul edilirse bile bu protokolde ve dilekçede şahitlerin isimleri ve imzaları beyan edilme hususu varmıdır..? Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim ..
Saygılar
-
Re: Boşanma Protokolü
Soruma Cvp Veren Olmadı yardımcı olurmusunuz ?
-
1-Evliliğinizde geçen süre henüz bir yılı bulmadığı için anlaşmalı boşanma olmaz
2-Protokolde şahit bulunmaz mahkemede taraflar protokolü hür iradaleriyle yaptıklarını beyen ederler
-
ee peki ne yapmamız lazım bizim bu davayı nasıl açıcam ben 1 yılı doldurmayımı bekliycez ? başka bi yolu yokmu bunun ...
-
Sorunuza açtığınız ilk başlıkta cevap vermiştim:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43599
Bu linki dikkatle tekrar okuyun.
-
rica ediyorum bana bir dilekçe protokol örneği gönderirmisiniz ona göre başvuruda bulunayım ...
-
Rica ederim bir dilekçe örneği protokol örneği gönderebilirmisiniz bana 1 yılı doldurmayan evliliklerde nasıl bir dilekçe sunabilirim mahkemeye ?
-
Aranızda anlaşmalı boşanma sözkonusu olamayacağı için diğer boşanma sebeplerine dayanmanız gerekiyor ,her boşanma sebebine ve somut olaylara göre dava dilekçeniz değişecektir.Matbu dava dilekçesi bulamazsınız.Bu konuda bir avukatın yardımıyla dava açmanız lehinize olacaktır.