Ödenmeyen Aidatlar İçin Hukuki Süreç
38 Haneli yazlık bir sitede bu dönem yönetici seçildim.Daire sahiplerinden birinin , Aidat borcu 1500 YTL yi geçmiş. Bir kaç dönemdir Aidat Borcunu ödemiyor. Bundan evvel tahsil etmek amacıyla hukuki bir girişimde bulunulmamış.Genel Kurulda , Aidatını ödemeyenler için İcra yoluyla tahsil etme kararını aldık. Fakat Aidatını ödemeyen bu kişinin yaz aylarında geldikleri evlerinde haczedilecek kaydadeğer bir eşya yok. Hatta hiç bir şey yok. Yazlık evinin bulunduğu yerdeki İcra Dairesi kanalıyla ancak burdaki evine hacze gidebiliriz değil mi ? Kışlık evi İstanbul'da.
Tapuda , Yazlık gayrimenkulünün üzerine ihtiyati tedbir koydurabilir miyiz ?
Böyle bir yöntem varsa, yapacağımız hukuki işlemler nelerdir ?
Saygılar.
Re: Ödenmeyen Aidatlar için Hukuki süreç
Borçlunun her türlü mal ya da gelirini haczedebilirsiniz.
Haczi tapuya da koyabilirsiniz.
Ama haciz için borçlunun geçerli adresine icra takibi tebligatının yapılması, tebligatın borçlu, onunla birlikte oturan aile ferdi vs. veya ikametgah kaydı neredeyse o yerin muhtarı tarafından alınması, aldıktan sonra 7 gün içinde itiraz olmaması, 30 gün içinde tamamının ödenmemesi gerekir.
Anahtar kelime: geçerli bir tebligat.
Re: Ödenmeyen Aidatlar için Hukuki süreç
tebligat ve borcun kayıtlanması gerekiyor
Re: Ödenmeyen Aidatlar İçin Hukuki Süreç
iyi günler, apartman dış cephesi için yönetime borcum vardı ve bu borctan dolayı adresime icraden tebligat göndermişler. tebligatı aldığımın ertesi günü tebligata icra dairesi yolu ile itiraz ettim. bundan sonraki süreç nedir? yönetim itirazımı kabul etmezse yada ederse benim nasıl haberim olcak. bu konuda bilgilendirirseni sevinirim.
Daha önce sorduğunuz soruya aşağıdaki cevap verilmiş.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
...
Dolayısıyla itirazınız halinde karşı taraf itirazın kaldırılması davası açabilir ve talep ettiği takdirde %40 inkar tazminatı da alırdı.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce sorduğunuz soruya aşağıdaki cevap verilmiş.
erdagon bey yanıtınız ıcın tesekkurler. bende o sayfayı aradım ama bulamadım o yuzden bu konunun altına acma ıhtıyacı duydum.
simdi olayın aslı şu. evimde kiracı oturuyor ve yönetim ile arası açık. daha doğrusu apartmanda oturan bırcok kısının yönetim ile arası acık. demırbas borcumdan dolayı bana tebligat göndermişler. dıs cephe yapım bedelı taksıt takıt odenıyor ve benım 3 aylık gecıkmem vardı. yonetıcının bende telefonu mevcut degıl bu yuzden yonetımın avukatından yonetım banka hesap detaylarını ıstedım taksıtlerımı yatırmak ıcın fakat yonetımın avukatı yarın bıldırıcem dıye dıye 2 ay oldu bende bu sırada odeme yapmadım. odenmeyen demırbas aıdatları ıcın bana ıcradan teblıgat gondermısler. avukatı aradım ve neden boıyle bır teblıgat gonderdıklerını oysakı kendılerınden odeme yapabılmem ıcın yonetımın hesap numaralarını bekledıgımı soyledıgımde avukat hanım pardon unutmusum dedı. teblıgatı aldıgım gun yonetımın hesap numaralarını avukattan aldım ve odemeyı yaptım daha sonrada borca ıtıraz ettım. sımdı avukat benden avukatlık ucretı ve ıcra gıderlerını ıstıyor. bende zamanında bana banka detaylarını bıldıseydınız odemeyı zamanında yapardım ve gecıkmeye gırmezdeım sızde ıcradan deme emrı gondermezdınız dedım. bu durumda ıtırazım kabul olurmu?
Ödemeyi icra emri geldikten sonra yaptığınıza göre avukatlık vekalet ücreti ve icra masraflarını da ödemeniz gerekir diye düşünüyorum.
Cevap: Re: Ödenmeyen Aidatlar İçin Hukuki Süreç
Kat Mülkiyeti ve Borçlar Kanunlarında yapılan son değişikliliklerden sonra
Aidatını ödemeyen, ödememekte ısrar eden daire sahipleri hakkında nasıl bir prosedür uygulanabilir?
Yapılacak masraflar kıt kaynaklardan sağlanacağından ekonomik olur mu?
Teşekkürler.
Kiracının sorumluluğu
Kiracılığı devam ettiği müddetçe mal sahibi ile birlikte sorumludurlar.
Kirada olduğu daire yada dükkandaki kiracılık durumu bittiği anda sona erer.
Başka adrese taşınmış kiracıya icra yapılamaz.
Finansal sorumluluk tamamıyla mal sahibinindir.
Finansal sorumluluk tamamıyla mal sahibinindir.