-
Boşanma Davasi
Merhaba...ben 22 Yasinda Bir Bayanim .. Eşimden Bosanmayi Dusunuyorum..gerekcem Ise Birkackez Tartisip şiddete Basvurmasi... Zaten Ewlenirken Aile Vi Sorunlardan Kacmak Icin Mantik Ewliligi Yaptim.... şimdi Bosanamayi Istedeigimde Ailemde Karsima Gececek Belkide Istemicekler ...acaba Davayi Nasil Acacagimm....yada Söyle Sorayimm ... Davayi Actim Diyelim Ben Ayni Ewden Yasamayi şuan Birakip Biyere Gitsem Durusmada Ben Olmadan Olurmu ..mahkeme Nasil Ilrler... Nekadar Surer ... Bana Yardimci Olursanaiz Cok Sewinirim...
-
Re: Boşanma Davasi
Yasalarımız ile Ailenin Korunmasına sağlanan haklardan yararlanabilirsiniz. Şiddete başvurulması durumunda Polisi aramanız, sonra gerekli raporlardan sonra Savcılığa ya da Aile Mahkemsinden korunma talep edebilirsiniz. Ayrıca boşanma davanızı şiddete dayalı olarak da açmanızda bu hususlar delil olarak değerlendirilecektir. Ancak evi şu anda gerekçesiz bir biçimde terketmeniz lehinize değerlendirilmeyebilir. Bunun için yardım talep etmeniz daha uygun olur.
Her halükarda bir avukata danışmanızı, hukuki yardım almanızı, boşanma işlemleri için maddi durumunuz yok ise bulunduğunuz ildeki baroya adli yardım başvurusunda bulunmanızı salık veririm.
İyi günler
-
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki ; Ailevi sorunlardan kaçmak için evlenmiş olduğunuz evliliği mantık evliliği olarak görmenize çok şaşırdım. Müşterek ikametgahı terk edip bir yere gitsem diyorsunuz , peki nereye ?
Eşinizle müşterek ikametgahınızın olduğu yer Aile Mahkemesine bir dilekçe ile başvurun. Çalışmıyor ya da her hangi bir yerden geliriniz yok ise baroya başvurup avukat talep etme hakkınız var.
-
galıba ben yanlıs anlattım ..neyse ..bosanmak ıstedıgımde aılemde karsıma gececek zorla tutacaklar belkı sorun yasayacagım .sonucta esım bosanmak ıstemıcek ..mahkemde zorluk olay cıkmaması ıcın . ben de dıorumkı dawa oncesı ıst dısında bıryere bır yakın arakdasıma gıtsem davayı ordan yurutebılırmıyım maddı ımkanlarım war sonucta.. he şiddet olayı bıraz zamn gectı userınde ama ..oldu