Ceza süresi dolan ehliyeti almadan araç kullanmak
Benim sorum şu: alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgem 6 ay süre ile geri alınmıştı. Bu süre tamamen doldu ve üzerinden de 5 gün geçti. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile ehliyetimi almaya gidememiştim. Dün, öğleden sonra ehliyetimi almak için trafik şubesine gidiyordum. Acemi bir sürücünün kullandığı araç, gelip arkadan, benim kullandığım araca çarptı, hem kendi aracı hem benim aracım epey hasar gördü bu çarpışmadan.
Önce, suçlu suçlu duran acemi sürücü, forum doldurma esnasında bende ehliyet olmadığını öğrenince birden şımararak "Oleeee!" dedi ve yanındaki arkadaşı ile birbirlerini kutladılar. Bu kadarına tahammül ettim ama "be adam hem ehliyetin yok, hemde trafiğe çıkarsın, bak arabam ne hale geldi senin yüzünden!" diye bana bağırıp çağırmaya başlayınca, iki tane destekli tokat yapıştırdım. Ardından polisler geldi, tartakladığım kişi, rapor filanda aldı, Dünden beri, karakolla, adliye ile uğraştım.
Şimdi bu durumda; sürücü belgemin geri alım süresi sona ermiş ancak benim henüz heslim almadığım sırada, karıştığım bu trafik kazasında ne gibi durumla karşılaşırım. Ehliyetsiz araç kullanmışmı sayılırım, yoksa, yanında sürücü belgesi olmadan araç kullanmışmı sayılırım? Birde sorun şudur: Kasko'dan hasar paramı alabilirmiyim?
Saygılarımla,
Not: 20 yıllık ağır vasıta sürücüsüyüm. Bir aceminin karşısında düştüğüm bu durum bana ziyadesi ile ders oldu. Bir daha alkollü araç kullanmakmı? Asla!
Re: Ceza süresi dolan ehhiyeti almadan araç kullanmak
Öncelıkle gecmiş olsun. Senın ehlıyetsız arac kullanmam sadece senı ılgılendıren bır durum onun kaza yaptıgınız kısı ıle bır ılgısı yoktur. Bilir kişi ve polısın tutanagı sadece kazanın akıbetını belırler. Uygulamada 10gunden az raporlara hafif yaralama olarak gecıyor karsı tarafın sikayetı gerekır.
Alıntı:
hamdihascetin rumuzlu üyeden alıntı
Benim sorum şu: alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgem 6 ay süre ile geri alınmıştı. Bu süre tamamen doldu ve üzerinden de 5 gün geçti. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile ehliyetimi almaya gidememiştim. Dün, öğleden sonra ehliyetimi almak için trafik şubesine gidiyordum. Acemi bir sürücünün kullandığı araç, gelip arkadan, benim kullandığım araca çarptı, hem kendi aracı hem benim aracım epey hasar gördü bu çarpışmadan.
Önce, suçlu suçlu duran acemi sürücü, forum doldurma esnasında bende ehliyet olmadığını öğrenince birden şımararak "Oleeee!" dedi ve yanındaki arkadaşı ile birbirlerini kutladılar. Bu kadarına tahammül ettim ama "be adam hem ehliyetin yok, hemde trafiğe çıkarsın, bak arabam ne hale geldi senin yüzünden!" diye bana bağırıp çağırmaya başlayınca, iki tane destekli tokat yapıştırdım. Ardından polisler geldi, tartakladığım kişi, rapor filanda aldı, Dünden beri, karakolla, adliye ile uğraştım.
Şimdi bu durumda; sürücü belgemin geri alım süresi sona ermiş ancak benim henüz heslim almadığım sırada, karıştığım bu trafik kazasında ne gibi durumla karşılaşırım. Ehliyetsiz araç kullanmışmı sayılırım, yoksa, yanında sürücü belgesi olmadan araç kullanmışmı sayılırım? Birde sorun şudur: Kasko'dan hasar paramı alabilirmiyim?
Saygılarımla,
Not: 20 yıllık ağır vasıta sürücüsüyüm. Bir aceminin karşısında düştüğüm bu durum bana ziyadesi ile ders oldu. Bir daha alkollü araç kullanmakmı? Asla!
Kaskodan hasar paranı alırsın,Ehliyetini yanında bulundurmadığından ceza işlemi uygulanması gerekir,zaten trafik zabıtası bu hususu ehliyetinin sorgulamasında öğrenmiştir.Ceza kesildimi.?hangi maddeden.buna itiraz ede bilirsin,cünkü ehliyetinin alınma süresi bitmiş,o tarihten itibaren ehliyetinin alınma süresi icersindekiişleme tabi tutamazlar.
Sayın Maximillano ve sayın Esmerman'ın ilgilerine teşekkür ederim. Evet, dediğiniz gibi oldu. Boşuna endişelenmişim o gün. Servise aracın tamirini yaptırdım. Sigorta herhalde o çok bilmişlere rücu eder. Bu vesile ile birşeyi daha öğrenmiş oldum, 6 ay süreliğine alınan ehliyeti, 180 gün dolunca, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden teslim alabiliyorsunuz. Yani 31 çeken aylardaki 1 güne bakunca, 3 gün aracımı erken aldım. Bu bilgi bana birdaha asla lazım olmayacak ama şu an ehliyeti alakonulmuş kişilerin bilmesi açısından yazıyorum. Saygılar..
Sürç-ü şisan yazdım, 3 gün aracımı erken almam gerekiyormuş.
merhaba benim ehliyetime 2 Haziran 2008 de 6 ay süre ile alkollü kullanmaktan
el konuldu. Ben ehliyetimi ne zaman alabilirim? 180 gün olarak hesapladığımda 29 Kasım 2008 Cumartesi gününe denk geliyor. O tarihtemi ehliyetimi alıcam?
Teşekkürler..