Merhaba,
Boyum 1.90 Kilom 65, boy-kilo uyumsuzluğundan dolayı tecil alabilirmiyim. Fakat birde söyle bir durum var. Ben askerlik için muayene oldum kilomu 71 yazdılar, ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz.
Printable View
Merhaba,
Boyum 1.90 Kilom 65, boy-kilo uyumsuzluğundan dolayı tecil alabilirmiyim. Fakat birde söyle bir durum var. Ben askerlik için muayene oldum kilomu 71 yazdılar, ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz.
ne yapman mı gerekiyor? Türk müsün?
slm kardeş boyun 190 kilon 65 diyorsun ben size sölediğim cevapa açık boyunun son iki rakamının +-30 fazlası askerli yapmıyor senin ki -25 kg bu neden le sen askere gideceksin ancak ben gitmek istemiyorum dersen biraz daha kilo vermen gerek 5-10 kg kadar inşaallah açıklamam yeterli olmuştur. k.i.b
her Türk asker doğar :)
TSK SYY de açıklanan BOYA GÖRE STANDART AĞIRLIK ÇİZELGESİ nde boyunuza göre minimum kilo 71 olarak belirlenmiştir ve tecil için gerekli madde 32 nin b kod numarasına karşılık gelen ve hastalık olarak görülen kilo değeri 60 kilo ve altıdır. Siz 65 kilo olduğunuzu ifade ettiğinize göre yönetmeliğe göre her Türk askeri kadar sağlıklı bir şekilde askerliğinizi yapabilirsiniz. Tecile gerek yoktur hayırlı uğurlu olsun. Saygılar...