-
İadei muhakeme
İyi günler
Benim akli dengesi yerinde olmayan bir amcam var. 2003 yılında kimliğini kaybetmiş.Kimliği ele geçirenler amcam adına şirket kurup çek çıkarmışlar ve karşılıksız çeklerle piyasayı dolandırmışlar.
O yıllarda davalar olmuş fakat tarafımıza hiç tebliği edildi, amcamı polisler eve gelip alınca tüm bu olaylardan haberimiz olmuş oldu. Şimdi asıl konuya geleyim.
Bakırköy 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından amcam aleyhine çekte sahtecilik yaptığı gerekçesi ile dava açılmış karar çıkmış amcamı tutuklayıp Metris cezaevine attılar.Kendisinin akli dengesi yerinde olmadığı için cezaevi Cumhuriyet savcısı bir kaç girişimde bulununca aslında kimliği kullanan asıl kişilerin mersinde yakalandığını ve mersin 2. ağır ceza mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğunu gösteren mahkeme kararı elimize geçti yani aslında amcam suçsuz ve asıl suçlular cezaevinde olduğu için Metris cezaevinden 2. günde çıkarıldı. Zaten kullanılan kimlikteki resim farklı ve imzalar amcama ait değildi.
Şimdi tam bu iş bitti derken Konya 2. asliye ceza mahkemesinden 2003 yılında çıkan bir yakalama emri var amcam için, biz İstanbul silivride oturduğumuz için dosya buradaki yargı makamlarına intikal etmiş. Tekrar eve infaz bürosundan polisler geldi amcam için.Amcamın akli dengesi yerinde olmadığını gösteren 1986 tarihli belge olmasına ve eski davalar emsal olmasına, suçsuzluğunun Mersin 2. ağır ceza ve bakırköy 19 asliye ceza mahkemeleri tarafından ispatlanmasına ragmen tekrar cezaevi yolu göründü. Bana söylenen şudur: Şu an yapılacak birşey yok karar 2003 yılından kalma sizin itiraz hakkınız zamanaşımına uğramıştır amcanız ya 2 ay yatacak yada 5 milyar ytl lik cezayı ödeyip kurtaracaksınız dediler. Oysaki eski davalarda aynı şekildeydi fakat bir şekilde gerçek orataya çıkmıştı.
Sorum şu bana adliyede memurlar tarafından söylenen şey yani yapılacak hiç birşey olmadığı doğrumu, itiraz hakkımız var mı yok mu? Bu elimdeki mahkeme kararları amcam için yeterli değil mi?
Bir sorumda şu olacak bu olayıda bir şekilde atlatırsak eğer yeni davaların gelme olasılığına karşı neler yapılabilir çünkü bizim bilmediğimiz çok suç işlenmiş olabilir amcamın kimliği kullanılarak fikirlerinizi alırsam sevinirim,anlamadığınız yer olursa hemen cevap verebilirim.
Herkese iyi çalışmalar dilerim
-
Re: iadei muhakeme
Yorumlarınızı bekliyorum .......
Tekrar iyi çalışmalar herkese
-
Re: iadei muhakeme
İnfaz konusunda yetkili polis değildir. İnfaz savcılığıdır. Elinizdeki belgelerle infaz savcılığına müracaat ediniz.
Gerçek suçluların yakalanması durumunda itiraz hakkınızın önemi yoktur mahkemelr irticalen bu işlemi yapmak zorundadır.
Bu konuda vakit geçirmeden müracaatta bulununuz.