Kardeşin ölümü durumunda miras paylaşımı
Merhabalar,
Kardeşin ölümü durumunda miras paylaşımı nasıl olur.Ölen kardeşin öz dört erkek ve bir kız kardeşi ve bir de dul annesi bulunmaktadır.
Saygılarımla.
Re: Kardeşin ölümü durumunda miras paylaşımı
Alıntı:
huseyin610 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Kardeşin ölümü durumunda miras paylaşımı nasıl olur.Ölen kardeşin öz dört erkek ve bir kız kardeşi ve bir de dul annesi bulunmaktadır.
Saygılarımla.
Ölenin ana ve babası yasal mirasçıları olarak eşit olarak paylaşır..bunlar ölmüşse bunlara düşen paylar altsoyları arasında eşit paylaştırılır..mirasçının eşi ise mirasının 1/4 ünü alır...
Alıntı:
sahbudak rumuzlu üyeden alıntı
Ölenin ana ve babası yasal mirasçıları olarak eşit olarak paylaşır..bunlar ölmüşse bunlara düşen paylar altsoyları arasında eşit paylaştırılır..mirasçının eşi ise mirasının 1/4 ünü alır...
Eğer miras bırakanın alt soyu yoksa, eş anne baba zümresiyle mirasçı oluyorsa miras payı 1/2dir.
Alıntı:
huseyin610 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Saygılarımla.
Ölen kişinin çocuğu, torunu, eşi yoksa,
annesi 1/2 pay alır.
babası vefat ettiği için babaya düşecek 1/2 pay ondan olacak çocuklara eşit pay edilir. 5 kardeş de aynı babadansa her birine 1/10 düşer.
Benim sorum şu Ölen kişinin evlenmeden önce bankada yaptığı birikimden eşi hak iddia edebilirmi?
Eş ölenin mirasçısıdır.
Tereke evlenmeden önce veya sonra elde ettiği tüm menkul ve gayrimenkul varlıklardan oluşur.
Eş öncelikle 2002 yılından sonra evlilik sırasında sahip olunan malların yarısını alır. Kalan terekeden de miras payını alır.
Eşin miras payı kimlerle birlikte mirasçı olduğuna bağlı olarak değişir.
1. ölenin çocuk ve torunlarıyla mirasçıysa 1/4
2. anne baba veya kardeşleriyle mirasçıysa 1/2
3. büyükanne, büyükbaba, hala, dayı, teyze, amca veya bunların çocuklarıyla mirasçıysa 3/4 pay alır.
Hiçbiri mirasçı olarak yoksa tamamını alır.
Teşekkür ederim güzel bilgiler edindim
Cevap: Kardeşin ölümü durumunda miras paylaşımı
Merhaba
Abim hiç evlenmedi çocuğu yok anne babamız öldü kısacası benden başka kimsesi yok ölünce bütün mal varlığını bağışlayacağını söylüyor bana bir şey kalmayacakmış bunu yapabilir kardeşin saklı payı kalkmış deniyor yardım lütfen
Cevap: Kardeşin ölümü durumunda miras paylaşımı
Edindiğiniz bilgi doğru. Saklı payınız yok.