Maaşda işçi lehine yapılan hatada zaman aşımı

iyi günler benim sorunum 1999 yılında kamuda işçi statüsünde işe başladım ve bu güne kadar çalıştım şimdi ise bana denilen bunca yıldır senin saat ücretinde yanlışlık yapmışız 6.250 ytl fazla ödeme yapıldı bunu bize geri ödeyeceksin acaba bunun yasal dayanağı varmıdır.teşekkürler

Re: maaşda işçi lehine yapılan hatada zaman aşımı

Saklı haklar
MADDE 45. - Toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmelerine hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatillerde işçilere tanınan haklara, ücretli izinlere ve yüzde usulü ile çalışan işçilerin bu Kanunla tanınan haklarına aykırı hükümler konulamaz.
Bu hususlarda işçilere daha elverişli hak ve menfaatler sağlayan kanun, toplu iş sözleşmesi, iş sözleşmesi veya gelenekten doğan kazanılmış haklar saklıdır.
   tam olarak şunu diyor işveren size gelenekten gelen bir hak vermiş bunu geriye dönük olarak işletemez. mahkemeyede gitse sizden hiç bir şey talep edemez (bir hukukçu değilim ama kanun ortada ) saygılar

Re: Maaşda işçi lehine yapılan hatada zaman aşımı

tam olarak anlayamadım bana söylenilen biz sana yanlışlıkla 8 senedir fazla maaş vermişiz deniyor ve fazlalık isteniyor acaba ne yapabilirim

Re: Maaşda işçi lehine yapılan hatada zaman aşımı

Eğer haklı olsalardı.size yazılı olarak bildirirlerdi.yazılı bildirime itiraz benim bildiğim kadarıyla 6 iş günüdür.İşveren eğer size bunu yazılı olarak bildirirse o zaman bir avukat yardımıyla halletmeniz gerekecek.yanlız şunu bilin  işçiye yapılan sözlü bildirimler geçersizdir işçiyi bağlamaz