İşverenim haberim olmadan çıkış yapmış daha sonra tekrar giriş yapmış. Ne yapmalıyım?
Merhabalar, Öncelikle böyle yararlı bir platform oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum emeği geçen herkese...
İşverenim benim haberim olmadan (ben işte çalışmaya devam ederken) işe başladığım tarihten yaklaşık 7 ay sonra Ssk dan bana çıkış göstermiş. Yaklaşık 2 ay sonrada tekrar giriş yapmış sigortama. Benim yaklaşık 2 aylık bir prim kaybım olmuş oldu. Bunun yanısıra ilerde işten çıkarılmam halinde alacağım tazminatından yandığını söyledi danıştığım birkaç kişi. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Benim kaybım nedir? İş verenimi şikayet etmelimiyim, bir sonuca varabilirmiyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Re: İşverenim haberim olmadan çıkış yapmış daha sonra tekrar giriş yapmış. Ne yapmalıyım?
Hiç bir kaybınız olmaz. Boşukta görünen 2 aylık sürede çalıştığınızı işyerindeki bazı yazılı belgeler ( örneğin imzanızı taşıyan fatura, 3 kişilerle yapılan yazışmalar vb. yazılı belgeler ve tanıkla kanıtlayabilecek durumdaysanız SSK' na müracaat ederek şikayetçi olabileceğiniz gibi iş akdiniz haklı sebeple feshedip hak ettiğiniz tazminatları talep edebilirsiniz.