dennis_d rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ege Üniversitesi Animasyon bölümü öğrencisi olarak bir sorum olacaktı. Bölümümüze 2007 tarihinde girdim. Ancak tercih kılavuzunda yazmamasına rağmen 1 yıl hazırlık okuyacağımızı öğrendik. Ancak bizden bir yıl önce bölüme gelen arkadaşlar hazırlık atlamışlardı. Bunun nasıl olduğunu sorduğumuzda yeterli açıklama yapılmadan onların durumları farklı siz atlayamazsınız dediler. Ancak bugün itibariyle hazırlık sınıfını tercih kılavuzunda belirtilmemesi sebebiyle atladıklarını öğrendik. Aynı durumdan müzdarip öğrenciler olarak neler yapabiliriz. Çünkü hazırlık okumuş olmamıza rağmen, öğretim görevlilerinin yanlış bilgilendirmeleri ve yabancı diller bölümünde yaşanan karışıklık ve sistem hataları yüzünden hazırlık sınıfını tekrar okumak durumunda kaldık. Bunun sebebi gerek öğretim görevlileri gerekse okul yönetmeliğinde devam durumunun yanlış bilgilendirilmesiydi. Hepimiz aynı durumdan kaynaklanarak gördüğümüz İngilizce dersinin bir bölümünden devamsız kabul edildik ve puanlarımız işlenmedi. Bu duruma itiraz edip, başarılı olmamız gerekçesiyle dilekçelerimizi sunduk. Fakat hiçbir gelişme katedemedik. Bu yüzden okula vereceğimiz dilekçelerin bu konuyla ilgili olarak da işe yaramayacağını düşünüyoruz. Bizler de tıpkı 1 yıl önce gelen arkadaşlarımız gibi bu hak verildiyse yararlanmak istiyoruz. Konuyla ilgili başvuracağımız merci sanırım idari mahkeme. Ama nasıl bir yol izleyeceğiz bilemiyoruz ve yapacağımız işlemler hakkında bilgi istiyoruz. İdari mahkemeye dilekçe vermemiz durumunda ise ne kadar sürede sonuç alacağımızı merak ediyoruz. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar...