Vekaletname İle Tek Taraflı Boşanılabilir mi?
Vekaletname ile tek taraflı bir boşanma olabilir mi? Eşim Almanya'da vekaletnamem onda ve benden boşanmak istiyor. Kendisi Türk vatandaşı.
Alıntı:
dertkirpisi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben 13.08.2006 da Türkiyede resmi olarak evlendim. 2007de Almanyaya giriş yaptım 11 ay Almanyada evli kalıp Türkiyeye izine geldim ve bundan sonra kabus başladı. Eşim benimle boşanacağını ve evimi boşalttığını söyledi. Ama bunlar birden bire ortaya çıktı. Daha önce eşim işinden iflas ettiği için benden vekalet istemişti şu anda benim adıma her şeyi yapabilir. Yani banka hesap numarası her şey benim üzerimdeydi.
Benim haklarım nelerdir ne yapmam gerekiyor, birden birre boşanmanın şokunu üzerimden atamamışken bundan sonra nasıl bir yok izlemem gerektiğinide bilmiyorum. Çok rica ediyorum bana yardımcı olun..
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Sorunuz bu baslik altinda farkedilmeyebilir, isterseniz yeni bir baslik acin. Sanirim ilk yapmaniz gereken sey vekaletnameyi iptal etmek olacak.
Re: Vekaletname İle Tek Taraflı Boşanılabilir mi?
Alıntı:
dertkirpisi rumuzlu üyeden alıntı
Vekaletname ile tek taraflı bir boşanma olabilir mi? Eşim Almanya'da vekaletnamem onda ve benden boşanmak istiyor. Kendisi Türk vatandaşı.
Üç nedenle olmaz:
1. Boşanma davaları için boşanmaya özel fotoğraflı vekaletname gerekir. Genel vekaletnameyle sizin mallarınızı satabilir, bankadan para çekebilir, sizi borçlandırabilir ama sizin adınıza boşanma davası açamaz.
2. Boşanma davalarında bir kişiyi ancak avukatı temsil edebilir. Annesi, babası, kardeşi vs. temsil edemez.
3. Koca da davanın diğer tarafı olduğu için avukat olsa bile sizin adınıza boşanma davası açamaz. Yine aynı şekilde bir avukat boşanma davasında hem kadını hem kocayı temsil edemez.