Ayıplı mal (dizüstü bilgisayar)
18.01.2007 tarihinde satın almış olduğum HP marka laptop 03.08.2007 tarihinde bozulup servise gitti. Anakart,harddisk ve batarya olmak üzere 3 parça değişti. Servisten geldikten sonraki dönemde çeşitli arızalar çıkardı ama derslerimin aksamasın diye veremedim. Ama son verdiği arızayla işimi göremez olmuştum ve 08.07.2008 tarihinde tüm sorunlarını belirterek tamiri için tekrar verdim servise.Anakart ve fan değiştirildi. Geldiğinde belirttiğim bazı problemler hala devam ediyordu. Bunun yanında kısa sürede bilgisayar başka arızalar çıkardı. 14.08.2008 tarihinde 3. kez servise verdim bilgisayarımı. Şuanda serviste onarım için yurtdışından parça bekleniyor. HP nin verdiği bilgiye göre anakart,harddisk,CPU,kontrol paneli,fan olmak üzere toplam 5 parça arızalı değiştirilecek.Toplamda 3 kez servise gitti 10 parçası arızalı bulundu, ve anakart arızası 3. kez meydana geldi. Ben bu durumda bedel iadesini talep ettim ama kabul edilmedi. Bilgisayarın 7 kez servise gitmesi gerekiyor dendi. Garanti belgesinde 6 dan fazla arıza durumu bu şekilde yorumlanabilir mi? Yoksa HP nin oyalama taktiklerinden birisi mi? Bilgisayarın fiyatı 1800 ytl civarında ve Tüketici Mahkemesine gitmem gerekiyor galiba. Ama gitmeden önce emin olmak istiyorum bu durumda mahkeme lehime sonuçlanır mı? Bu konularda çok fazla bilgim tecrübem yok beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler,
Re: Ayıplı mal (dizüstü bilgisayar)
aynı arızadan 2, farklı arızadan 3 den fazla servise giderse, iade hakkın var.