Askerliğe elverişsiz raporu
slm lar ben bi konuda danışmak ıstıyorum gerçi bi benım konum degıl bı çok ınsan da bu benım alcagım cvp lardan faydalanacaktır dıye düşünüyorum.... şöle anlatım ben askere gıttım sag kulagımda işitme kaybı vardı acemı bırlıgımde gösterdım ılgılenmedıler usta bırlıgınde gıttım tekrardan yaklaşık 80 gunluk askerdım o arada testlere gırıdm ve sonucunda sag total işitme kaybı teşhisi koydular ve heyete çıktım heyette askerlige elverişsizdir raporu verdı .....benım şimdi bilgili kişilerden ogrenmek ıstedıgım benım ne tür haklarım olabılır ne tur haklar talep ederım her kes kafasından bişi söluyor kimi maaaş diyor kımı emklılık gunun düşüyor diyor ama ben netini ögrenmek ıstıyorum şimdiden teşekkür edıyorum cvplarınız için....
Re: askerlige elverişsiz raporu
Sorunuzu net sorar mısınız? Anlaşılmıyor işitme kaybının belirli oranın üstüne çıkması /olması elverişsiz raporunu gerektirir. Emeklilik ? Maaş nedir ??? Hangi konu ?
Re: Askerliğe elverişsiz raporu
ya şöle deyım sag kulagım 100 de 100 duymuyor çıktı testde adınada sag total işitme kaydı yazdılar dosyama.... dıger anlatmak ıstedıgımde çürük maaşı diyolar bölebı ımkanım varmı benım varsa nereye başvurmam gerekiyor? tşkkkk
pardon şu an paporu almış sivilde oldugumu belirtmedım size.....
Bir kulağın tam işitme kaybı yani sağırlık elverişsizlik nedenidir. Hiç gitmemeniz gerekirdi. Bu ayrı konu ...
Emekli maaşı diye bir kavram yok. Çünkü askerlikten ( Er erbaş) emekli olmaz terhis olur. Mevzuaata uygun değil.
Ancak ilk bölüm dediğim gibi ayrı değerlendirilmelidir.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bir kulağın tam işitme kaybı yani sağırlık elverişsizlik nedenidir. Hiç gitmemeniz gerekirdi. Bu ayrı konu ...
Emekli maaşı diye bir kavram yok. Çünkü askerlikten ( Er erbaş) emekli olmaz terhis olur. Mevzuaata uygun değil.
Ancak ilk bölüm dediğim gibi ayrı değerlendirilmelidir.
evet arkadasa katılıyorum . ayrıca da emeklılık vb konularda sosyal hayatta kazanmak ıstedıgınız hakla varsa kı bunla ozurlu hakları dıye bılınıyo . bır devlet hastanesi saglık kuruluna basvuru yapıp ozurlu raporu almak ıstıyorum seklınde muracat etmenız sizin ıcın daha ıyı olacaktır.
2022 sayılı yasanın özürlülere tanıdığı aylıktan faydalanmak için bulunduğunuz yerdeki mal müdürlüğüne/ilde muhasebe müdürlüğüne başvurun.Onlar sizi yönlendirecektir.Ancak belli şartları taşımanız lazım(Muhtaç Sayılma). size özürlülüğünüz oranında maaş bağlanır.
muhammed arkadasım benim de tek kulak işitme kaybım var sana sorcağım şey sen askere gitmeden önce bu rahatsızlığından dolayı muayene oldun mu? olduysan elverişlidir raporu mu verdiler gene de?