Re: Bağ-Kur'dan SSK'ya geçiş
Yurt dışı ve askerliği ödeyip,ödemediğiniz belli değil.Şu haliyle SSKya geçebilirsiniz ama;isteğe bağlı SSKlı olamazsınız,çünkü; isteğe bağlı sigortalı olmak için gününüz yetmiyor.
Ötesini,ötesini öğrendikten sonra konuşalım.
İyi günler...
askerlik ve yurtdışı primlerini ödeyip ödemediğimiz nasıl belli olacak ?
Babana sorarsan o söyler...
İyi günler...
durum şöle 20 ay askerlik yapmış ve yurtdışında çalışmış o primler ödenmemiş ama ssk ya belgeleyip ödeyebiliriz(miyiz)? hiç bi bilgim yok bu konuda soru nasıl sorulur onu dahi bilmiyorum ayrıca isteğe bağlı sigortalı olmak istemiyoruz normal bi şekilde bi işyerinden çalışıp ssklı olmazmı olursa ne kadar zmana sürer emekliğiği umarım anlatabilmişimdir durumu...
Çalıştığı ülkenin SGKurumundan çalıştığı süreleri ve günleri gösterir belgeyi alır,bu belgeye dayanarak yırtdışı günlerini ödeyebilir.Aynı şeyi askerliği için de yapabilir.1.1.2007 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı kanundan önce herhangi bir SGK dan sigortalı olanlar,son yedi yıl içinde hangi SGKna fazla prim ödemişlerse o kurumun şartlarından emekli olurlar.Yani Babanızın SSKya en az 3,5 yıl prim ödemesi gerekiyor.Sigorta başlangıç tarihini kesin vermediğinizden,(24.5.1979 -23.11.1980 arası işe başlayan SSKlı erkekler,45 yaşını ve 5000 günü tamamlama şartına tabidir.)kesin yaşını veremiyorum.Ama 5000 günü tamamlamak durumunda.Babanızın şu an itibariyle 3804 günü var.3,5 yıl=42 ayx30=1260 gün SSKlı olarak ödeyeceği prim le 5000 günü tamamlar.Borçlanmaya gerek kalmazYani ilk fırsatta Bağkurdan çıkıp SSklı olacak ve 42 ay (1260 gün) SSKya prim ödeyecek.Böyle biliyorum.
İyi günler...
sayın sakar verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim ... şu anda babamın üstüne ticari bi araba var ve bağkurlu ssk ya geçmesi için önce bağkuru kapatmasımı lazım yoksa önce ssklı olması sonra bağkuru kapatmasımı gerekli bu konuda nasıl bi yol izlemeliyiz...
saygılar...
Alıntı:
nebilimben rumuzlu üyeden alıntı
sayın sakar verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim ... şu anda babamın üstüne ticari bi araba var ve bağkurlu ssk ya geçmesi için önce bağkuru kapatmasımı lazım yoksa önce ssklı olması sonra bağkuru kapatmasımı gerekli bu konuda nasıl bi yol izlemeliyiz...
saygılar...
sen en iyisi bağ-kur'u kapat ondan sonra ssk ya geç.bağ-kura gidip sorarsansa ssk ya kayıt yap gel der.ssk ya gidersense işlemini yapar 15 gün sonra sana yazı yollar bağ kuru kapat gel diye.beni çok ugraştırdılar.oralara geçip çalışan insanların çogu benim gibi çok insanın ahını alıyor.çok yoruldum ben çok.