Almanyada bosandim ama cifte vatandasim
Böyle güzel bilgili bi siteye rasladigim icin cok mutluyum, umarim banada güzel bilgiler verebilirsiniz. Ben 1994 senesinden beri Alman vatandasiyim, ama Türk vatandasliginada tekrar o sene gecmistim. 1997 senesinde bi türk vatandasiyla almanyada nikahdairesinde alman kanunlarina göre evlendim. Evliligimizi türkiyeyede bildirdik. Esim 2000 yilinda alman vatandasi oldu ve türk vatandasligindan cikti. 2006 yilinda bosandik alman mahkemesinde, ve bosanmamizi türkiyeye bildirme gereyi hic duymadim ( bi hata yaptim saniyorum) Simdi ben tekrar evlenmeye karar verdim, ve evlenecegim nisanlim türkiyeden. Nikahimizi almanyada yapmak istiyoruz. Simdi geliyorum önemli olan sorularima
- nisanlimdan Başvurana ve evleneceği Eşine ait ayrı ayrı alınmış Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi istiyorlar.
bu belgeyi ben nüfüs dairesinden alirsam, cifte vatandas oldugum ortaya cikacak; ve ben türkiyede halen evli görünüyorum......
- almanyadaki nikah dairesi bana dedi, siz evlenirken almandiniz, ve bizim kanunlara göre bosandiniz, evlenmeniz icin bi sorun yok.
- acaba konsolosluk simdi sorun yapacakmi ?? toplu nüfüs örneginde bunlar gözükecek. bu belgeyi vermeden vize alabilirmi nisanlim, evlenme ehliyetim olacak ??
- eger gercekten bosanmam gerekiyorsa türkiyede bunu en cabuk nasil yaparim??
- kendim bi dilekceyle gidip bunu yapabilirmiyim, önceki esim de artik türk vatandasi degil ondandami vekalet lazim??
- bu sorulari bana kimse cevapliyamiyor , umarim siz yardimci olabilirsiniz.
saygilar
Benu
Re: Almanyada bosandim ama cifte vatandasim
Merhaba.
2000 yılından önce çifte vatandaşlık alanların bugün de vatandaşlıklarını korumaları mümkün. Çifte vatandaş olmanız bu anlamda sorun teşkil etmeyecektir. O yönden sorun olacağını sanmıyorum.
Türkiye'de evli olmanız, Türkiye'de evlenemeyeceğiniz anlamına geliyor tabii ki, bunu söylememe gerek yok. Siz Alman Vatandaşı olduğunuz için Almanya'da evlenmeniz bence çok daha mantıklı olacak. Eski evliliğinizin sonlanmasının tenfizini beklerseniz vakit kaybedersiniz. Bu süre içinde tenfiz davasını açmanızı öneririm.
Evliliğinizi Almanya'da yapacağınız için evlenme ehliyet belgesini sizin değil, nişanlınızın alması gerekecektir. Nişanlınızın evlenme ehliyet belgesi alabilmesi için sizin hangi evrakları göndermeniz gerektiğini eşiniz nüfus idaresinden öğrenmelidir. Nişanlınız bu belgeyi aldıktan sonra hangi vizeyle gelmesini sağlama kararını vermeniz gerekiyor. İster turistik vizeyle gelip evlenebilir, ister evlenmek üzere aile birleşimi vizesi alarak gelip evlenebilir. Turistik vizeyle gelirse Türkiye'ye geri dönmesi gerekir. Evlenmek üzere aile birleşimi vizesiyle gelirse Türkiye'ye dönmez. Alman kimliğinizle bu işlemleri yaptığınızda Türk kimliğinizden ayrı olarak Türkiye'de eşinizin de evli görünmesini sağlayabileceğinizi düşünüyorum.
Biraz karışık bir durum. Ama tahmin ediyorum ki tenfizin sonlanmasını beklemeye sabrınız yoktur. O yüzden bu şekilde bir öneride bulundum. Uygulamak, en azından denemek size kalmış.
Alman kimliğinizle yaptığınız işlemlerde Türk kimliğinizle ilgili bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.
Hakkınızda hayırlısı...
sayin salpyilmaz,
bana verdiginiz bilgiler icin cok tesekkür ederim. Peki bi sorum da var, alman konsoloslugu benim nisanlimdan toplu nüfus örneyi istemis ( benim icin istiyorlar bunu) o belgeyi götürürse evli oldugumu görücekler, bu onlar icin sorun olurmu?? Belgeyi götürmeden giderse randevusuna, sizce en uygun ne söylesin?? cünkü sonucta benim almanya evlenmem icin alman kanunlarina göre bi sorunum yok. Türkiyede Nüsüs dairesine calisan bi arkadasimlada görsüdüm, kendisi bana su bilgiyi verdi, almanyada alman olarak evlenip sonrada tenfizini yapabilirsin dedi, öyle durumlarla sIK sIK karsilasiyorlarmis.
En yakin tarihte hemen kararimi tenfiz etirecem .
sizede iyi günler
saygilar
Benim de söylediğim arkadaşınızın söylediğiyle aynı Sn benu. Kayıt örneğinde evli olduğunuz çıkabilir, ancak siz Alman kimliğinizle evleneceksiniz ve Almanya'ya göre siz boşanmış durumdasınız, yani evlenebilirsiniz. Yine de dediğim gibi, en yakın zamanda tenfiz davanızı açıp Türk kimliğinizde de boşandığınızda evliliğinizi Türkiye'ye de tanıtabilirsiniz. Bu süre içinde eşiniz Alman kimliğinizle evlendiğiniz için Türkiye'de de evli görünebilir diye düşünüyorum...
Yine de karışık bir durum...