Re: E-mail yoluyla hakaret
sitesinde suç unsuru varsa sen de ona dava açması muhtemel kişileri bilgilendir. mp3, video, e-kitap, crack dosyaları vs.
şimdi bana dava açabilirmi? peki
Alıntı:
grafix_2 rumuzlu üyeden alıntı
sevgili arkdaşalar bir forum sitesinde takılıyordum bir takım olaylar oldu yani açılmıs konuklar yada benzer konular hep açılıyordu bende bunun üzerine biraz dobra dobra bende yorumu mu yazdım sonucunda banlandım.ve admin ile karşılıklı mailleşmeye başladık. kendisi bana seviyesiz,kedi uzanamayacagı yere miyav der gibi sözler söledi bende buna dayanamayıp terbiyemi bozdum sonrada sizinle mahkemede görüşeceğiz dedi.yane olay hakkımı aramaktan nereye gitti sizcede burası bir forum sitesi burada yorum yapmak eleştirilere açık olmak gerekmiyormu..Sizce dava açarmı açarsada ne olur henuz reşitde değilim problem olurmu.sadece gmail mail hesabımı biliyor kişi..konumumda ben haklı oldugumu düşünüyorum ama kendimi tutamadım bayanlara karşı bir sempati duyulmaka forumda ayrıca forum da üye isimler bir acayip anarşist gibi kapalı bayanlara karşı hakaretler içeriyor sizce bu durum ne olur..iyi forumlar
karşı tarafında gmail i varsa, İP adresini tespit ettirip, sana dava açabilir,mailler de delil olarak kabul edilir.
şu durumda suçlu durumda gibi gözüküyorsunuz.aranızda halletmeye çalışın. hakaret, şikayete bağlı bir suçtur.
peki nedir süresi ne kadar süre içinde dava açabilme yetkisi var. sonuçta reşit değilim.
Alıntı:
peki nedir süresi ne kadar süre içinde dava açabilme yetkisi var. sonuçta reşit değilim.
6 ay içinde dava açmalı.
peki benm mail adresim gmail onunkide sitesinin mail adresi o nasıl oluyor reşit olamamam bir avantajı varmıdır peki diyelimki davayı açtı naısl olur tazminat mı açabilir...
Alıntı:
peki benm mail adresim gmail onunkide sitesinin mail adresi o nasıl oluyor reşit olamamam bir avantajı varmıdır peki diyelimki davayı açtı naısl olur tazminat mı açabilir...
karşı tarafın posta sistemine bakmak lazım, mail header bilgilerini saklıyorsa, İP adresiniz çıkar.
tazminat yada ceza davası açabilir.
tazminat ne kadar olur 17 yaşındayım 200 milyar olmaz heralde ceza derken hapis mi?