herkese selamlarımı sunarım. eşimden boşanalı 4 ayoldu ve 4 yaşında bir kızım var. anlaşmalı boşandık ve her hafta sonu kızımı görme konusunda anlaştık ve mahkeme kararı böyle çıktı. Eşim 2 gün önce kızımı alıp diyarbakıra amcasının kızıyla beraber diyarbakıra gitti. bu şahıs orada bir astsubayla evli. Komşularının bana söylediği başka bir astsubay arkadaşıda geşmiş onları tanıştırmışlar ve nikahsız oraya gitmişler. 3 ay sonra geleceklermiş. Sonradan eski eşimlede görüştüm doğruladı. şimdi benim sormak istediklerim.
1- hafta sonları kızımı görmem için mahkeme kararı var. şimdi ben icra ile eski eşimin ikamet ettiği eve gidecem tespit yaptıracam kızım orada gerçekten yoksa ne yapmam gerek.
2- eski eşim ben icradan izin aldım orada gideceğime dair bilgi verdim ve avukatımada danıştım bir şey yapamazsın diyor icra böyle bir şeye izin verebilirmi. Bu benim kanuni hakkımı elimden almak olmazmı eğer eski eşimin söylediği doğruysa tabi.
3- Yaşadığımız yer küçük yer olduğu için herşey duyulur ve görülür malumunuz. Burada biriyle gezdiği doğruysa ki şaitler bunu doğruluyor ve diyarbakıra onunla gittiyse ki nikah olmadan. Ben icranın tutacağı tutanaklarla ve şaitlerle mahkemeye versem velayeti alabilirmiyim. benim ne yapmam gerek bana bu konular hakkında birgi verirseniz memnun olurum.saygılarımla