Yetim aylıgı hem ssk hem bagkur alınırmı
simdiden yardımcı olabilecek arkadaslara cok tesekkur ederim konuyu ve sorularımı kısaca ozetlemeye calısayım arkadasım esinden ayrıldı ve su anda dul,babası ssk emeklisi(vefat etmiş) anneside bagkurluyken vefat etmiş 5 yılı doldurmus yani maaş hakkı var arkadasımın ablası hem babasının ssk maasını hemde annesinin bagkur maasını alıyor,arkadasım hem ssk hemde bagkura basvurup maas alabilirmi(arkadasım calısmıyor herhangi bi yerden maası veya nafakası yok) eger alabilirse oran ne olur ablasının maasları 2yemi bolunur yoksa ssk sitesinde tek cocuk alıyosa %50 2yetim alıyosa %40-%40 alırlar dıyor yardımcı olabileceklere tesekkurler zahmet olmazsa bide basvuru evraklarını yazabilirseniz cok iyi olur
Re: yetim aylıgı hem ssk hem bagkur alınırmı
Alıntı:
bayraktar rumuzlu üyeden alıntı
simdiden yardımcı olabilecek arkadaslara cok tesekkur ederim konuyu ve sorularımı kısaca ozetlemeye calısayım arkadasım esinden ayrıldı ve su anda dul,babası ssk emeklisi(vefat etmiş) anneside bagkurluyken vefat etmiş 5 yılı doldurmus yani maaş hakkı var arkadasımın ablası hem babasının ssk maasını hemde annesinin bagkur maasını alıyor,arkadasım hem ssk hemde bagkura basvurup maas alabilirmi(arkadasım calısmıyor herhangi bi yerden maası veya nafakası yok) eger alabilirse oran ne olur ablasının maasları 2yemi bolunur yoksa ssk sitesinde tek cocuk alıyosa %50 2yetim alıyosa %40-%40 alırlar dıyor yardımcı olabileceklere tesekkurler zahmet olmazsa bide basvuru evraklarını yazabilirseniz cok iyi olur
Ne arkadaşınızın ablası annesinin/babasının maaşını alıyor, ne de arkadaşınız annesinin/babasının maaşını alacak.
Arkadaşınızın ablası annesinden/babasından dolayı yetim maaşı alıyor, arkadaşınız da başvurusu halinde annesinden/babasından dolayı yetim maaşı alacak.
Yetim maaşının ne oranda bağlanacağı kaç kişinin dul/yetim maaşı aldığına bağlı olarak değişir.
SSK'nın resmi sitesinden aldığınız bilgiye şüpheyle bakıyorsanız burada hiç tanımadığınız kişilerin söylediklerine neden ve nasıl inanacaksınız?
arkadasım ben ssk sitesine inanmıyor degilim ama ssk sitesinde cift maas alma ile ilgili bi duzenlemeye rastlamadım ayrıca ssk ya gittim gorevli sef bana 2 maasıda alablir dedi ablasıyla maası bolusur dendi(siteye gore %40-%40 sefe gore %50 alır bolusurler) ordan cıkıp bagkura gectim oradaki sef ise sadece 1 maas ssk veya bagkur alabilir hangisi yuksekse ona basvurun dedi hadi buyrun nasıl cıkıcaz işin icinden
Maaş oranını belirleyen kaç kişinin maaş aldığıdır.
Ablası iki yerden maaş alıyorsa o da alabilir.