Değerli arkadaşlar yerel mahkeme kararı ile bosandık ama ben dosyayı yargıtaya yolladım ve 1 yıldırda bekliyorum bu süre zarfında aylık eş ve çocuk için 400 ytl nafaka ödemem gerekiyordui ödemedim ve 12 milyar kadar toplam borç çıktı ve maaşıma bu goün yarın icra gelecek sormak istediğim soru şu.
Maaşımdan her ay 400 ytl nafaka kesilip akabinde 12 .000 ytl lik birikmiş nafaka borcumun 4-1 imi keselecek? yoksa maaşımdan toplamdamı 4-1 kesilecek avukat arkadaşım diyorki senin maaşının 4/1 i kesilir diyor nafakaydı birikmiş borç du hepsinin toplamında 4/1 i kesilir diyor
örnek 2.000 ytl maaşım var 500 ü kesilir diyor fazlası suç teşkil edeceğini söylüyor fakat bu gün kurumumun mutemetirni konuyu anlattım hayır 400 ytl kesilecek ardındanda kalan maaşının 4/1 i kesilecek o kesinti de 12.000 lik birikmiş borcuna mahsup olacak dedi bu sekilde benim maaşımın % 50 si otomatik gidecek bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim
Not. İcra tebligatımı aldıktan sonra mal beyanında bulunup maaşımın 4/1 i kadar kesinti yapılması nı istiyorum diyede belirrtim .dilekçe ile. ilginizi şimdiden çok teşekkür ediyorum.