ADSL sözleşmesı ve 163/2 maddesi
sözleşmede;
5.10 kısaltılmısını yazıyorum(abonman söz konusu şifre ve kodların kendisi tarafından kullanılmadığı iddiasında bulunamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.)
yargılama;
madde:163(2) Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
1 -adsl şifreli bir yayınmıdır yoksa verimi kıyaslama yokmu burada?(Asimetrik Sayısal Abone Hattı-yüksek hızda veri geçirilebilen telefon hattını ifade eder)
2 -163/2.maddeye gore rıza aranmakta ancak abonman sozlesmesınde herturlu işlemde ben kullandım diyor, yani rıza aramak gıbı bırsey soz konusu olabılırmı?
Re: adsl sozlesmesı ve 163/2 maddesi
adsl şifreli bir yayındır.....
ayrıca rızanız olsada adsl hattınızı paylaşamazsınız.
paylaşım degıl ıkıncı bır kısının baska yerden benım kullanıcı adımı ve şifremi kullanması durumunda 163/2. madde ıle yagılanabılırmı,rızam olmasa bıle sozlesmeye gore rıza vermıs sayılmammı ?
Sizin bilginiz ve rızanız olmadan bir başkası nasıl sizin kullanıcı ad ve şifrenizi kullanacak?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin bilginiz ve rızanız olmadan bir başkası nasıl sizin kullanıcı ad ve şifrenizi kullanacak?
31 ekımde böyle bır davam var hıc tanımadıgım bırı tarafından sıkayet edılmıs 450 mb kadar verı aktarımı olmus ve benım ıp adresımden gırıs yapılmış 163/2 den suçlanıyorum,davanın zorluk derecesı nedır,sızce nasıl sonuc cıkabılır.