İnternet sitelerinin IP kayıtlarını tutması zorunlu mu?
Merhabalar,
Öncelikle forumlarda yazı yazan ve cevap sağlayan herkese teşekkür etmek isterim. Hukuki.net bence çok başarılı bir platform.
Sorum ise : Bir internet sitesi üzerinde işlem yapan kişilerin IP numaralarını tutmakla zorunlumudur? Örneğin benim internet sitemde bir forum bölümü var ise ve ben yazı yazan kişilerin IP numaralarını saklamıyorsam, bunlar benden talep edildiğinde , bunları sağlayamazsam ne olur?
Teşekkürler
Re: İnternet sitelerinin IP kayıtlarını tutması zorunlu mu?
Merhaba ;
Benim Bir internet sitemde yapılan bir sorgulamayı yapan kişinin üyelik bilgileri ve ip adresi istendi savcılık tarafından ancak ben bu bilgiyi onlara veremedim cünkü kayıt tutulmuyordu bu nedenle herhangi bir sorunda yasamadım. bir yazı ile bu bilgiler tarafımızdan tutulmamaktadır diye bilgi gönderirsen bir sorun olmuyor tabi bu benim yaşadıgım bir tecrübe yinede bilgisi olan kişiler cevap verecektir.
Re: İnternet sitelerinin IP kayıtlarını tutması zorunlu mu?
Sarpdere rumuzlu arkadaşa sorarsın. O sana hemen bulur senin siteni kimlerin ziyaret ettiğini :)
Şaka yapıyorum, ciddiye alma. Ama Sarpdere rumuzlu arkadaş ısrarla bulunacağını iddia ediyor, bu kadar ısrar ettiğine göre bizim gibi cahil (!) insanların bilmediği bir yöntem olmalı, o biliyor, ona sor.