Mal rejiminde Aile konutu serhi
Iyi gunler,
Ben avrupada ikamet ediyorum ve yakin zamanda esimden bosanma davasi acmayi dusunuyorum.
Su anda 2002 oncesinden esimin uzerine tapulu olan bir apartman mevcut.
Bu eve bosanma davasi acilmadan once 'aile konutu' serhi koydursam; bosanma davasinin sonrasinda esit bir sekilde bolunurmu? Bu bolunme sadece kaldigimiz daireyimi yoksa tum apartmanimi kapsar?
Cunku bildigim kadariyla 2002 oncesinde edinen mal varliklarindan bosanmada hak talep edemiyorum. Ayrica yurt disinda ikamet etmemiz bu serhi koydurmama engel olurmu? Konusu gecen ev her Turkiyeye gittigimizde (yaz tatillerinde) ikamet ettigimiz yer.
Simdiden cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum.
Saygilar
Re: Mal rejiminde Aile konutu serhi
1. Aile konutu şerhi tarafların sürekli birlikte oturdukları yer için konur, tüm apartman için değil.
2. Aile konutu şerhi yazlık, geçici süre oturulan yer için konmaz. Dolayısıyla tek bir daireye de şerh koymanız mümkün değil.
3. 2002 yılından önce edinilmiş mallar kişisel maldır. Paylaşıma girmez.
4. Eğer bu apartmanın alınmasında maddi katkınız olduysa katkınız oranında pay alabilirsiniz. Maaşınızdan veya size kalan mirastan katkınızı ispatlamanız gerekir.
Buradan detayları öğrenebilirsiniz:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32015
benim de 2001 nisan ayında alınmış evim var.boşanma aşamasındayız eşim geçen yıl şerh koydurmuş.şerh boşanma neticesinde hemen kalkarmı.evi satma hakkım doğarmı.
ben ev hanımıyım. bundan önceki evde bana aitti. mirasla veya benim paramla alınmadı sadece eşim benim üzerime yaptı..ev 2001 nisan ayında alınmıştı.eşim ev için dava açacagını benim o evde yüzde 30 luk kendisisnin de yüzde 70 lik hakkının olabilecegini söylüyor..ben tam tersi olarak biliyorum. beni aydınlatırmısınız