Re: İş Kanunu'na göre mesai hesaplanması

merhaba arkadaşlar ben birşey öğrenmek istiyorum sizden. ben bir tekstil atölyesinde çalışıyorum sürekli mesai yapıyorum her akşam en az 8:30 yapıyorum. ve cumartesileri arada pazarda oluyor. maaşım 600 ve aldığım mesai 200 ytl yi aşmıyo burada mesai hesaplaması nasıl yapılıyor anlamadım. yalnız birşey öğrendim işe gelinmeyen günler(izinli) veya izin alınan saatler mesai saatinden kesiliyormuş. yani benim normal gün çalışma saatim 2ytl mesai saatim 3ytl. kesilen normal gün kesintisi 3 ytlden kesiliyormuş.  bu yaslmı acaba. ne kadar doğru bu sistem... bunu öğrenmek istiyorum. bana bilgi verirseniz memnun olurum. şimdiden teşekkür ederim...

Alıntı:

songül dursun rumuzlu üyeden alıntı

merhaba arkadaşlar ben birşey öğrenmek istiyorum sizden. ben bir tekstil atölyesinde çalışıyorum sürekli mesai yapıyorum her akşam en az 8:30 yapıyorum. ve cumartesileri arada pazarda oluyor. maaşım 600 ve aldığım mesai 200 ytl yi aşmıyo burada mesai hesaplaması nasıl yapılıyor anlamadım. yalnız birşey öğrendim işe gelinmeyen günler(izinli) veya izin alınan saatler mesai saatinden kesiliyormuş. yani benim normal gün çalışma saatim 2ytl mesai saatim 3ytl. kesilen normal gün kesintisi 3 ytlden kesiliyormuş. bu yaslmı acaba. ne kadar doğru bu sistem... bunu öğrenmek istiyorum. bana bilgi verirseniz memnun olurum. şimdiden teşekkür ederim...

sayın arkadasım anladıgım kadarı ıle sen 12 bazen 13 saat calısıyorsun maasın 600ytl ve senın mesaı ucretın saat bası toplam en az 3 -4 ytl hesaplanması gerekır ve buda 350-500 ytl /(aylık mesaı)

berkay0618 yanıtınız için çok teşekkür ederim. msn adresinizi ekledim daha detaylı bilgi almak istiyorum. sanırımki çalıştığım işyeri insanların hakkını tamamen yiyor. buna eminim artık.. çektiğim zahmete değmiyor aldığım ücret ama bu işin aslını öğrenip ayrılıcam ordan ve herşeyi yüzlerine vurarak. takipteyim arkadaşlar bu sitede olmak çok güzel bilmediklerimizi öğrenmek çok güzel... herkese teşekkür ederim. kolay gelsin...

Re: Fazla Mesai - Cumartesi Çalışmaları

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak. ben bir tekstil atölyesinde çalışıyorum hergün 8:30 a kadar mesai yapıyorum oda en erken bu 10 veya 10:30 da olabiliyor. artı cumartesilerde var arada pazarda oluyor.  bu tempoyla çalışıyorum ve aldığım mesai ücreti 200 ytl yi aşmıyor. maaşım 600 ytl. buna göre mesai hesaplaması nasıl olmalı. diğer merakım izinli olunan günler yani ayda izin aldığım günler ve saatler mesai ücretinden kesiliyormuş. yani benim günlük saatim 2 ytl, mesai saatim 3 ytl yani kesilen kesinti 3 ytl den kesiliyor bu nekadar doğru iş kanuna göre nasıl olmalıdır. lütfen beni aydınlatırmısınız. öğrenmek istiyorum hesaplamayı.. şimdiden çok teşekkür ederim... kolay gelsin.

Re: Fazla Mesailerim hakkında.

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak. ben bir tekstil atölyesinde çalışıyorum hergün 8:30 a kadar mesai yapıyorum oda en erken bu 10 veya 10:30 da olabiliyor. artı cumartesilerde var arada pazarda oluyor. bu tempoyla çalışıyorum ve aldığım mesai ücreti 200 ytl yi aşmıyor. maaşım 600 ytl. buna göre mesai hesaplaması nasıl olmalı. diğer merakım izinli olunan günler yani ayda izin aldığım günler ve saatler mesai ücretinden kesiliyormuş. yani benim günlük saatim 2 ytl, mesai saatim 3 ytl yani kesilen kesinti 3 ytl den kesiliyor bu nekadar doğru iş kanuna göre nasıl olmalıdır. lütfen beni aydınlatırmısınız. öğrenmek istiyorum hesaplamayı.. şimdiden çok teşekkür ederim... kolay gelsin.

Re: Fazla Mesai Ödenmemesi

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak. ben bir tekstil atölyesinde çalışıyorum hergün 8:30 a kadar mesai yapıyorum oda en erken bu 10 veya 10:30 da olabiliyor. artı cumartesilerde var arada pazarda oluyor. bu tempoyla çalışıyorum ve aldığım mesai ücreti 200 ytl yi aşmıyor. maaşım 600 ytl. buna göre mesai hesaplaması nasıl olmalı. diğer merakım izinli olunan günler yani ayda izin aldığım günler ve saatler mesai ücretinden kesiliyormuş. yani benim günlük saatim 2 ytl, mesai saatim 3 ytl yani kesilen kesinti 3 ytl den kesiliyor bu nekadar doğru iş kanuna göre nasıl olmalıdır. lütfen beni aydınlatırmısınız. öğrenmek istiyorum hesaplamayı.. şimdiden çok teşekkür ederim... kolay gelsin.

bulunduğunuz bölgedeki çalışma bölge müdürlüğü'ne durumu anlatan bir dilekçe ile başvurun.

Siz 7 ayrı yerde çalışıyorsunuz,çalıştığınız 7 işyeriniz de fazla çalışma ücretlerinizi ödemediği için mi aynı soruyu 7 kez ayrı ayrı sordunuz?
Lütfen tekrar yaparak forum kirliliğine ve konu bütünlüğünün dağılmasına neden olmayınız!
Fazla çalışma süreniz,çalışma başlama ve normal çalışma süresi bitiş saatlerinizi belirtmediğinizden ne miktarda fazla çalışma ücretine hak kazandığınızı  kesin olarak söylemek mümkün değil.Haftalık 45 saatin üzerindeki çalışmalar için fazla çalışma ücretine hak kazanırsınız.
Bu durum izin alıp gelmediğiniz günlerin ücret kesintisinin fazla çalışma ücretlerinden kesilmesini de açıklar.
Sizin saat ücretiniz örneğin 1 YTL ise, fazla çalışma ücretiniz 1,5 YTL(%50 arttırılmış) olur.
Günde 8 saat çalışmanız olduğunu varsayarsak;5 gün çalışmanız sırasında günlük 1 saat fazla çalışmanız olsa:
8YTL günlük normal çalışma ücreti
1,5 YTL günlük fazla çalışma ücretine hak kazanırsınız.
5 günde 40 YTL normal çalışma ücreti+5 saatlik fazla çalışma ücretine hak kazanırsınız.
6.gün izin alıp gelmezseniz normal çalışma + fazla çalışma süreniz 45 saati anca bulduğundan fazla çalışma ücreti alabileceğiniz bir zaman da kalmamaktadır.