İşçinin haklı sebeble fesih hakkını kullanma
Özel bir şirkette çalışıyorum,sigorta giriş tarihim 05.09.2006 ilgilenen arkadaşlara bir sorum olacak
2 sene dolmasına (25.08.2008) az kaldı. fakat işveren tarafından sürekli
sataşmalara maruz kalıyorum,yani şu anlamda benim çalışma şartlarıma uymayan gidebilir hemen istifasını versin tarzında.
Tabiki yazılı bildirim esasdır.Ama en nihayettin de insanız gurur,onur,gibi kavramlarda vardır. tazminat felan istemiyorum sadece işten ihbarımı yapıp çıkmak istiyorum 26.08.2008 de yazılı olarak versem 6 haftalık çalışma süresi sonunda işten ayrılmak istediğimi belirtsem acaba bir sorun olurmu?
2.nci bir konu olarak maaş 1050 ytl fakat genel olarak hep asgari ücretten yatırılıyor,bunun sonucu olarak acaba tazminat istemiyorum ama işyerinin en azından benden sonraki arkadaşlara veya çalışanlara daha iyi şartlarda hizmeti
için başvursam nasıl kanıtlarım?
Kendim bu haktan feragat ederim gözümü kırpmam çünkü haksızlığa menfaat karşılığı tahammül göstermek ters geliyor.(bu sadece kendi prensibim lütfen kimse alınmasın).
saygılarımla
Re: İşçinin haklı sebeble fesih hakkını kullanma
Maaşınız daha yüksek iken asgari ücret üzerinen gösteriliyorsa, 6 haftalık ibar süresini bildirmeden hemen işten ayrılıp kıdem tazminatı da isteyebilrisiniz. Ama bu durumda gerçek ücretinizi kanıtlamak size düşüyor. Elinizde belge varsa ispat işiniz kolaydır. Belge yoksa tanıkla ve meslek kuruluşlarına yazılarak kanıtlanabilir.
Efendim ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
yanlız (ispatını yapmak için bize ufak bir kağıt parçası veriyorlar resimi bir
niteliği yok elbette) sadece anlaşmalı oldukları bankaya yatırdıkları maaş var onuda 2 kerede veriyorlar burdan yola çıkarak mesala 465 ytl net asgari ücret diyelim.Asgari geçim indirimi felan 540 ytl oluyor fakat mesailerle birlikte bazen 1000 ytl ekstradan yatırılıyor.bence sadece ispatımı burdan yapabilirim.Çünkü şahitlik zor gibi
Şunu da belirteyim ki;
hiç bir işçi işvereni zor durumda bırakmak istemez.(istisnalar kaideyi bozmaz).Alnımızın terini döküyoruz,oyüzden ustamın meşhur bir lafı vardı`;oğlum işveren her zaman haklı durumuna düşer (karamsarlık için söylemiyorum)çünkü derdi; sen işverenle uğraşana kadar aç kalırsın ha sonunda haklıysan tabiki hakkını alırsın ama yıpranarak derdi
Kardeşim iş yerinde güvenlik tarafından tehdit edilmiş.Bu sebeple tazminat ödemeden işten ayrılması mümkün mü? Güvenlik personeline nasıl bi dava açılabilir?
konu ile ilginize teşekkür ederim.
işveren vekili sonunda konuya eğildi ve bir orta yol bulundu. demekki isteyince karşılıklı herşey halledilebilirmiş.Tabiki hak hukuk çerçevesinde
bilgiler için teşekkürler