Kredi basvurularıma red alıyorum
Bundan birkac sene once kredi kartı borcu yuzunden bankadan evıme yazı yollanmıs mal beyanında bulunmam ıcın.Fakat bu yazı bana ulasamadı ve mahkeme acılmıs.Zannedıyorum 2003 senesıydı.Mahkeme sırasında ben borcumu odedım.Su aralar kredi basvurusunda bulunuyorum.Sigortalı olarak calısıyorum ve gelırımı belgeleme ımkanım oldugu halde ne tasıt kredısı ne de tuketıcı kredısı alamıyorum.Merkez bankasından borcum olmadıgına dair yazı var elımde fakat bankaların ortak ekranlarında gorunuyormusum.Sırket kurma durumum var ileride fakat ben kredi bile alamıyorum:kızgın: Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevınırım.iyi calısmalar..
Re: kredi basvurularıma red alıyorum
Merkez Bankası neznindeki kayıtların silinmesi ,bankanın bu kaydı kendi veri tabanından da sileceği anlamına gelmiyor.Bankaların bu konuda yasal bir zorunlulukları yok.
peki iyi de ne zamana kadar?
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Merkez Bankası neznindeki kayıtların silinmesi ,bankanın bu kaydı kendi veri tabanından da sileceği anlamına gelmiyor.Bankaların bu konuda yasal bir zorunlulukları yok.
iyi de ne zamana dek?
Re: Kredi basvurularıma red alıyorum
Siz de bazı arkadaşlarınıza borç verip bazılarına vermiyorsunuzdur.
Durum aynen öyle.
Sİz kredi kartı ödemelerinde sorun yaşadığınız bankanızı,ödeme gücü ve sürekliliği konusunda ikna edinceye dek.
Bankaların ortak ekranının adı KKB' dir.Bu ekranda sorunlu kaydınız görünüyordur.Hangi bankaysa arayın ve dediğiniz gibi borcunuzu kapattıysanız borcu yoktur yazısı isteyin.Size antetli kağıda imzalı bir yazı vereceklerdir bu da işinizi görürür.
Kredi başvurularını değerlendirmek tamamen bankaların yetki ve sorumluluğunda .
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Kredi başvurularını değerlendirmek tamamen bankaların yetki ve sorumluluğunda .
Bankalara yapılıyor çünkü başvuru doğal olan bu:)
Olay yaşandığı tarihten itibaren dikkate alınan süre normal şartlarda 5 yıldır.Fakat en kolay yolunu izah edeyim :) alın bir bankadan kredi kartı her ay 2-3 defa limiti doldurup boşaltın ( bunu nasıl yapacağınızı biliyorsunuzdur umarım ) böyle 3 ay geçince otomatikman bankanın ekranına "olumlu" yansıyacak ve bir gün telefonda bir ses krediniz hazır kullanmak istermisiniz diyecektir...