Tazminat ödemek istemiyorum sonucları neler olur?
mrb cekişmeli bir boşanma davası sonucunda eşim benden maddi manevi tazminat aldı ve kendisine yoksulluk nafakası baglandı.bu parayı toplu ödemek istemiyorum adıma kayıtlı hiç bir malım ,mülküm yok sigortamda yok gelirimi belgeleyemiyorlarda beni cok yıprattılar. bende bu parayı onlara ödemek istemiyorum fakat icra yolu ile alabilirlermiş. icralık olmayı göze alarak nasıl bir yol takip etmeliyim icra geldinde borcun tamamını taksitler halinde ödeyebilirmiyim bilgisi olan varsa allah rızası için yardımcı olsun haksızlıga ugradım için bu yolu sectim tşk ederim
Re: tazminat ödemek istemiyorum sonucları neler olur?
İcra başlamadan taksitler halinde ödemeyi teklif edin.
Ödememekte ısrar ederseniz er ya da geç faizi, icra ve avukatlık masraflarıyla katlanmış bir borcu ödemek zorunda kalacaksınız.
Diğer anlattıklarınızdan anlıyoruz ki, mahkeme bir karar vermiş, hatta siz temyiz etmemişsiniz. Karşı taraf manevi tazminat verilmedi diye temyiz etmiş.
(Eğer bu maddi tazminat kararı da boşanma davanız gibi kesinleşmemiş ise kararın kesinleşmesine kadar süreniz var. Bu arada parayı bulmaya/biriktirmeye çalışın.)
Ödememekte inat size daha büyük sorunlar çıkaracak.
Ödemeye bir an önce başlamazsanız sonra çok pişman olursunuz.
Re: tazminat ödemek istemiyorum sonucları neler olur?
peki şuan manevi tazminat istedikleri için temyiz etmek için başvurmuşlar.ben bu temyiz dilekcesine savunma gibi bir dilekce verebilirmiyim,temyizden geldikten sonra onanırsamı benden bu parayı isteyecekler,icra yolu ile isterlerse icra alacaklarına karşılık bana ödemede kolaylık saglarmı