Çek te izlemem gereken yol
İyi günler benim bir alacaklıdan aldığım sadece imzası olan bir kişinin çeki var. bana bu çeki 5 sene önce verdi çekin üzerinde tl yazılı ama meblağ boş bana 5 sene önceki borcu 10 milyardır benim bu çeki nasıl doldurmam gerekir ve izlemem gereken yol nedir bana yardımcı olursanız sevinirim.
Daha öncede konu açmıştım fakat yanlış bir yere konu açmışım oradan cevap alamadım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Re: Çek te izlemem gereken yol
Açık çeki doldurmak yasal olarak mümkün. Ama siz bu çeki dolduramazsınız. Öncelikle para birimi değişti. Ekleme yapamazsınız. İkincisi, vergi numarası yazma zorunluluğu getirildi. Sizin elinizdeki çekte, vergi numarası da yoktur. Siz en iyisi yeni senet almayı deneyin
cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Açık çeki doldurmak yasal olarak mümkün. Ama siz bu çeki dolduramazsınız. Öncelikle para birimi değişti. Ekleme yapamazsınız. İkincisi, vergi numarası yazma zorunluluğu getirildi. Sizin elinizdeki çekte, vergi numarası da yoktur. Siz en iyisi yeni senet almayı deneyin
Sayın Avukat Ragıp bey;
Açık çeki doldurur ve çok rahat paranızı alırsınız. tl-ytl problem değil 2009dan itibaren YTL--->TL olacak. Ve ayrıca çeki veren 5 yıl sonrasına yazmış olabilirdi. Çeki aldığı kişiden yeni çek alamama gibi bir durum varsa mevcut çekini doldurup çok rahat tahsil edebilir.
Saygılarımla