Aile konutu şerhinin kaldırılması
Merhaba;
Arkadaşlardan bir konuya dair görüş almak istiyorum. Umarım bu konuda bilgi sahibi olanlar görüş bildirecektir.
Uzun bir süre önce aile konutu şerhini aile mahkemesi kararı ile gerçekleştiren bir eş, konutun satımında rıza göstermesi durumunda; salt bir dilekçe ile şerhin kaldırılmasını isteyebilir mi? Yoksa tekrar mahkeme kararı ile birliktemi bu şerhi kaldırabilecektir? Bu konuda net görüş ve bilgisi olanların katkılarından dolayı şimdiden teşekkürler.
Re: Aile konutu şerhinin kaldırılması
Mahkeme tarafından konulan şerh, ancak mahkeme tarafından kaldırılır. Bu nedenle, aile konutu şerhini koyduran eş, şerhin kaldırılması için mahkemeye dilekçe verecek. Mahkeme haklı görürse kaldıracak.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme tarafından konulan şerh, ancak mahkeme tarafından kaldırılır. Bu nedenle, aile konutu şerhini koyduran eş, şerhin kaldırılması için mahkemeye dilekçe verecek. Mahkeme haklı görürse kaldıracak.
Kişinin Mahkemeden daha önce talep etmesi sonucu koyulan bir şerh, gene o kişinin bu hakkından feragati ve bu feragati bir dilekçe ile sağlmasıyla şerh ortadan kalkmaz mı? Çünkü şerh söz konusu kişiye yönelik bir zorununluk olsa, yani diğer eşe göre etkisi bakımından evet mahkeme kararı ile kaldırılması gerekir demek mümkün. Ancak bunu isteyen ve lehine olup, lehine bir hak anlamına gelen bir şerhin gene mahkeme kanalıyla kaldırılabiliniyor olması biraz gereksiz geldi bana, sizce?
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Yani bana kalırsa baist bir dilekçe ile talep edilip kaldırılabilinmesi gerekiyor, yanılıyormuyum ?