Halk Bankası ve SGK arasında topa döndüm!!
Merhaba,
Malum SGK'lara olan borçların yapılandırması ile ilgili yeni uzatma çerçevesi ile emekliliğe hak kazandığımı düşünerek bugün SGK gittim:
1.) Bakiye borcumu peşin veya taksitle indirimli kapatabileceğimi
2.) Bu doğrulda da emekli olabileceğimi öğrendim.
Borcumu kapatmak için Halk bankasının SGK ile yaptığı protokol kapsamında kredi kullanıp, borcuma kapatmak ve krediyi de emekli maaşı ile ödemek istedim
Ama dosyamın olduğu ve son prim ödememi yaptığım il Ankara, ancak 1 yıl önce Bodrum'a taşındığımdan;
3.) Dolayısıyla Bağ-kur borcum için yapılandırmayı Muğla dan yapabiliyorum ama emeklilik başvurusu veya SGK'nın Halk bankasına yazması gereken "emekli olabilir" yazısını Muğla'dan alamıyorum.
4.)Ankara gidip bu dilekçeyi alabilirim.
5.) Bu seferde ancak ikametgahımın olduğu Halk bankasından kredi alabileceğimi söylediler.Bu yüzden ancak Muğla-Bodrum'daki Halk bankasından kredi alabileceğimi söylediler.
6.) Emeklilik talebiyle işlem yaptırabilmem için dosyamın da Ankara'dan Muğla'ya gelmesi gerektiğini söylediler (Bu nasıl online hizmetse!). Bu da 3 ay kadar bir süre alabiliyormuş. Üstelik dosya elden verilmiyormuş.
7.) Aynı zamanda her ne kadar ek süre çıkmışsa da, söz konusu ek süre ancak yapılandırma ile alakalıymış. SGK'lar 28 Ağustos'dan sonra Halk bankasının istediği formaları doldurmayacakmış. Yani herşeyi 5-6 gün içerisinde çözmem gerekiyor.
Tamam benim daha önce dosyayı istetmem gerekirdi, ancak Hallk bankası kredisi ile ödeme imkanı daha yeni yayınladılar. Yanlış değilsem temmuz sonuydu galiba. Mevcut borcumu benim de kendi imkanlarımla ödeme imkanım olmadığından öncesinde hiç bir ilgi göstememiştim. Çünkü ödeyemezdim.
Şimdi de; göz göre göre bu fırsatıda kaçırıyorum.
Bana bir yol gösteren veya öneri verebilen bir arkadaş olabilir mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Halk Bankası ve SGK arasında topa döndüm!!
Ben olsaydım;
O bankadan maaş alan tanıdık birini bulurdum.Gerekli krediyi ona çektirirdim.Emekli olunca da,maaşımın o bankadan ödenmesini ister ve tanıdığım kişi adına taksitleri öderdim.
Çünkü bir arkadaş, emekli olabilmek için gerekli parayı bulamamıştı ve aynen dediğimi 26 ay önce yapmıştı.Emekli oldu,arkadaşı adına alınan kredinin24 aylık taksitlerini de bitirdi.
İyi günler...