İşyerinden Son aydan bir önceki maaşımı alamadım
Merhaba;
Haziran ayına ait maaşımı alamadım. Fakat Temmuz ayından kalan 3 günlük maaşımı verdiler. Ben ödeme emri gönderip icraya vermeyi düşünüyordum. Fakat son ayın 3 günlük maaşımı aldığım için ödedik diyebilirler ve borcum yoktur diyebilirler şeklinde bir bilgi aldım. Son 3 günlük maaşımı alsam bile Haziran ayının maaşı ile ilgili bir imzam olmamasına rağmen ödeme emri ve icra ile yapmayı planladığım işlemin olumsuz sonuçlanıp mahkemelik bir durum oluşması mümkün müdür? Çalışma bakanlığına gitsem sorunum çözülebilir mi? Paramı eski iş yerimden nasıl alabilirim.
Teşekkürler.
Re: İşyerinden Son aydan bir önceki maaşımı alamadım
Alınamayan maaşlar nedeniyle doğrudan icra işlemi yapılabilse idi, yurdun her bir santmetrekaresine 5-10 icra dairesi açmak geekirdi herhalde.
Temmuz ayı için 3 günlük maaş ödemesi yapıldığından bahsettiğiniz için işyerinden ayrıldığınız/işinize son verildiği sonucu çıkıyor doğrumudur?
Bu durumda ödenmeyen işçilik ücretinizi için iş mahkemesinde dava açmanız gerekiyor.
Bölge çalışma müdrlüğüne şikayet edebilirsiniz,yapılan inceleme sonucunda işveren maşınızın ödendiğini ıspat edemezse ödenmesi gerektiği yönünde bir sonuç çıkar yapılan incelemeden.
Bu sonuç ile,açacağınız davada ödenmesi kararı çıktığında icra işlemine başlayabilirsiniz.
Ücretin ödedndiğini ispat etmek işverene düşer. Siz almadığınıza göre, icraya da koayabilir, dava da açabilirisiniz. işveren ödemeyi 2 şekilde ispat edebilir;
1) Sizin imzanızı taşıyan bir ödeme belgesi ile,
2) Banka hesabınıza yatırdığına dair banka kaydı ile,
Bunlar yoksa ispat da yok demektir.
Temmuz ayından 3 günün ödenmiş olması Haziran ayının da ödendiğini göstermez. Böyle bir karine ve böyle bir ispat şekli yoktur.
Abbas bey ,ödenmeyen maaş için doğrudan icraya başvurulabilir mi?
Merhaba;
Öncelikle çok teşekkür ediyorum.
İş yerinden haziranın 3 ünde istifa ettim. Çünkü tahahhütte bulunmasına rağmen maaşıma zam vermedi. Ve sürekli maaşları geç vermeye başladı. Yıllık iznimide kullanarak haziran sonunda başka bir işe başladım. Temmuz ayının ortasında noter kanalı ile ihtarname gönderdim. Dava açmanın 1 aylık maaş tutarı için masraflı olduğunu söylediler. İş verendeki bu pişkinlik ve defalarca aramama karşılık cevapsız kalmalarındaki güvence nedir anlayamadım
Erdoğan Bey, yukarıdaki cevabı yazarken aynı dakikalarda siz de yazmışsınız, birbirimizden habersiz yazmışız.
Ödenmeyen ücret için doğrudan icra takibi yapılabilir, ama bu icraya biz "ilamsız takip" diyoruz. Yani mahkeme kararına dayanmayan basit ya da adi takip denilen türden takiptir. Bu tür takiplerde karşı taraf 7 gün içinde itiraz ederse takip durur. Ve takibi devam ettirebilmek için "itirazın iptali davası" açmak gerekir. Veya alacak davası da açılabilir.