Re: Emekli olabilirmiyim ?
8 yıl dediğin 8x360=2680 gün ise,askerliğinin bir yılını borçlanarak 25 tam yılı (9000 gün) tamamlayarak istediği zaman emekli olur.Yani 25 yıl tam prim öedenmiş olması şart.
İyi günler...
evet ssk 8*360=2880 gün, 25 tam yıl prim ödeme süresi yani 9000 iş günü doldurmanın şart olduğunu sölüyorsunuz çok teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için birşey daha sorucam acaba 1 yıl askerlik borçlanması yaptıgım zaman 1 yıl boyunca beklemek zorundamıyım yoksa tek seferde parayı yatırdıgım zaman emekli olabilirmiyim iyi günler..
Bide arkadaşlar http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=161680 bu siteden baktımda bağkur kanununa göre emeklilik süresi tanımaksızın erkekler için 23 kadınlar için 18 yazıyor 1999 tarihi itibariyle acaba bizde bu kapsama giriyormuyuz.
Babanızın 1.10.1999 tarihi itibariyle 23 yıl prim ödemişliği yok.O sebepten sitedeki konu babanızla ilgili değil.
İkincisi; askerlik borçlanması 9000 günü tamamlamak için kaç ay gerekiyorsa o kadarlık yapılır.10 aysa 10 aylık,7 aysa 7 aylık,1 yıl ise bir yıllık yapılır.Borçlanmadana sonra borçlanılan süre kadar bekleme yoktur.Borçlanır,ödemeyi yapar,emekliliğini ister.
İyi günler...
Ama ssk da hizmetim var 1970-1978 ( 8 sene 2880 gün prim ödemişim ) 16 senede bağkur 1983-1999 (5760 prim ödemişim ) 1,10,1999 yılına kadar ödemiş olduğum prim tutarıdır. yani toplam da 24 sene yapıyor. bu kanuna göre 23 sene deniliyor ama babam 24 sene ödemiş görünüyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum teşekkürler..
Dediğin sitedeki kanunlara baktım.Denilen tarihte 23 yıl sigortalılığı olan erkekler,o süreyle emekli olurlar demiyor,yaş sınırlamasına girmezler diyor.Yani yaş şartı aranmadan 25 yılı doldurunca emekli olabilirler diyor.
İyi günler...
Re: Emekli olabilir miyim ?