Dükkan sahibine protesto çekebilir miyim?
Merhaba hukuki.net üyeleri ve yöneticileri
Benim sorunum şu;
İşyeri açmak için(üretim amaçlı) bir dükkan buldum ve bu dükkan yanyana olmak üzere ikisinide kiraladım.Kira kontratını 5 yıllık yaptık.Buraya kadar herşey normal,ancak dükkan içine girince elektriğinin ve suyunun borcundan dolayı kesik olsuğunu,elektrik ve su aboneliğinin mal sahibi adına yapıldığını ve mal sahibi borcu ödemeden yeni bir kullanıcı için sözleşme yapmayacaklarını beyan ettiler.Bu süre zarfında tam 1 yıl geçti ve bende son 4 kirasını elektrik ve suyum açık olmadığından dolayı vermedim.Dükkan sahibide ne borcu ödemeye yanaşıyor.Nede benim ödeyip kiradan düşmeme.Bu sebepten dolayı benim kira sözleşmemi avukata verdiğini söylüyor,benim mal sahibine protesto çekmem gerekirmi.Çekeceğim protesto da elektriği ve suyu olmayan dükkana 1 yıldır kira ödediğim için içerisinde bulunduğum süre zarfınca zararımı karşılamasını ve elektrik ve su aboneliğim açılmadan bir kuruş bile ödenmeyeceğine gibi bir şart koşabilirmiyim.
lütfen yardımcı olun.
Re: Dükkan sahibine protesto çekebilirmiyim?
Merhabalar
Şu ana kadar neden cevaplanmadığını merak ettim doğrusu bu konunun.
Hukukçu değilim bendeniz ama çok meraklıyım ve çok okuyorum hukuk ile alakalı. Herkese çekebilirsiniz protesto fakat özellikle anlattığınız durumda öncelikle şikayetleriniz ile ilgili bir ihtarname çekmeli idiniz vakit geçirmeden.Sonrasında gerekli hak davalrını açarsanız daha etkili olurdu.
Hukukçu arkadaşların ilgilenmesi temennisi ile daha da bilgilenmeyi arzu ediyorum bende.
Kolay gelsin