Web sitelerine yapılan saldırıları şikayet etme usulu nedir
siteme yapılan saldırıların ip adreslerini aldım ipleri incelediğimde türkiyeden olan ip adresi, hakkında iyi yorumlar olan bir firmaya ayit sanırım ordan sunucu kiranlamıs
hostumla görüştüm ve cpu oranı yükselince saldırı olduğu anlayıp yayınımı kısa bi süre durdurmuslar.ip adresinin ayit olduğu firma bir yer salayıcı olduğu için saldırı tipinin botnet olabileceğini sölüyorlar
ekran görüntüleri ve kayıtlar suan elimde
bu işlerin adli tarafı hakkında pek bilgim yok nasıl bi yol izlememi önerirsiniz
Re: Web sitelerine yapılan saldırıları şikayet etme usulu nedir
Özel bir usul yok,bir dilekçe ile savcılığa başvurabilirsiniz.
bir dilekçe yazaral bulunduğun il ya da ilçenin savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsin.
Ben defalarca sikayette bulundum ip adreslerini verdim yapana kadar tespit ettirdim ancak herhangi bir icraatta bulunulmadı malesef yapan kişinin bilgisayarına el konuluyor ve botnete dair seyler aranıyor tabiki ozamana kadar yapan kişi HDD yi sıfırlamıs oluyor 0+0 elde var 0 bu konunun bir çözümü olmalı ancak nedir bilmiyorum
Delil elde edilememesi ile "herhangi bir icraatta bulunulmaması" farklı şeyler.
Yapan Kişinin Yaptıgına dair Konusma Loglarınıda verdim ancak yinede herhangi bir icratta bulunmadılar loglarda adam yaptıgını kabul ediyor ve istediği seyi yapmadıgım takdirde saldırı yapmaya devam edeceğini belirtiyor. daha öncede bir cok firma dava actı sahsa ancak hala rahat rahat istediğini yapabiliyor buda herhangi bir icraat yapılmamıs anlamına geliyor. bu nedenle ulkede bircok webmaster bot yapıyor cünkü adalete güven yok ve kendi adaletini kendisi yaratıyor.
Alıntı:
munzurum rumuzlu üyeden alıntı
Yapan Kişinin Yaptıgına dair Konusma Loglarınıda verdim ancak yinede herhangi bir icratta bulunmadılar loglarda adam yaptıgını kabul ediyor ve istediği seyi yapmadıgım takdirde saldırı yapmaya devam edeceğini belirtiyor. daha öncede bir cok firma dava actı sahsa ancak hala rahat rahat istediğini yapabiliyor buda herhangi bir icraat yapılmamıs anlamına geliyor. bu nedenle ulkede bircok webmaster bot yapıyor cünkü adalete güven yok ve kendi adaletini kendisi yaratıyor.
Öncelikli olarak, yuttuğunuz türkçe karakterleri lütfen yazın
ondan sonra, konuşma kayıdı olarak yazdığınızı MSN olarak varsayıyorum,
ve msn kayıtları delil olarak kabul edilmez, sırf bunun üzerine dava açarsanız tabiki sonuçlanmaz.