2003 yılı ağustos ayın dan bari belirli süreli sözleş meli çalışmaktayım izin süre ne kadar olmalı
Printable View
2003 yılı ağustos ayın dan bari belirli süreli sözleş meli çalışmaktayım izin süre ne kadar olmalı
İş Yasası'nın 53. maddesine göre ilk 5 yıl her sene için 14 gün senelik izin hakkınız vardır. 5 yıldan sonra senede 20 gün izin hakkınız var.
Abbas bey Bir tarım kooperatifin de önce 3 yıl mevsimlik sendikalı sözleşmeli olarak çalıştım.2003 yılı ağustos ayından itibaren her yıl başı belirli süreli sözleşme imzalayarak çalışmaktayım.iş yerin çalışan kadrolu sendikalı üyeler var.Ama biz 7 arkadaşı arkadaşı belirli sözleşmeli yaptılar.Biz de sendikaya geçebilirmiyiz.geçersek iş yeri bizi çalıştırır mı .Birde her yıl belirli süreli sözleşme imzalıyoruz.bu geçerlimi saygılarımla...
Sendikaya üye olmanıza engel bir şey yoktur. İşyerinde yapılan iş devamlılık aezediyorsa (ki öyle görünüyor), belirli süreli sözleşme yapılamaz, yapılsa da aslında baştan itibaren belirsiz süreli sözleşme ile çalışın kişilerisiniz.
abbas bey iş e ilk girişim mevsimlik olarak 2001 ocak ayı daha sonra 2004 yılın da daimi sözleşmeli olarak çalışmaya başladım şimdi benim izin hesabım 2001 yılına göre mi yoksa 2004 yılına göre mi olacak saygılar
eşim bir granit fabrikasın da 600 ytl maaş la çalışmaktadır.Ancak sigortaları asgari ücret üstün den yatmaktadırve aile yardımı parasını vermiyorlar ne yapabiliriz saygılar
Mevsimlik işçinin senelik izin hakkı yoktur. Bu nedenle mevsimlikten daimi işçiliğe geçtiğiniz tarihten itibaren izin hakkınız var. Mevsimlik işçilerin sendikalı olmaları ve toplu iş sözleşmelrinde senelik izin hakkı varsa uygulanır.