Evlilik sonrası ihbar tazminatı
6 yıldır çalıştığım işyerimden ayrılmaya karar verdim. Evleneli 7 ay olduğu için kıdem tazminatımı alabilir miyim? İhbar tazminatı alabilir miyim? İzinlerimi düzenli olarak kullanmıştım, 2005 yılı izin paramı alabilir miyim? Ücretim daha fazla ama işveren asgari ücret gösteriyor. Yemeği işyerinde yiyoruz. Yol ücreti de akbil olarak ödeniyor. Bunlardan da alacaklarım olacak mı?
Teşekkürler
Re: Evlilik sonrası ihbar tazminatı
21 aydır ayni iş yerinde çalışmaktayım.
işten ayrılmak istiyorum.
1. Evleneli 7 ay oldu tazminat alabilirmiyim.
2. Evlilik sırasında kullanılan izin ücretsiz izinmidir. çünkü bu süre zarfında sigortam yatırılmamış.
3. Evlilik izni dışında yıllık izin kullanmadım. yıllık izin bedeli talep edebilirmiyim.
şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
ozzce rumuzlu üyeden alıntı
21 aydır ayni iş yerinde çalışmaktayım.
işten ayrılmak istiyorum.
1. Evleneli 7 ay oldu tazminat alabilirmiyim.
2. Evlilik sırasında kullanılan izin ücretsiz izinmidir. çünkü bu süre zarfında sigortam yatırılmamış.
3. Evlilik izni dışında yıllık izin kullanmadım. yıllık izin bedeli talep edebilirmiyim.
şimdiden teşekkürler.
1-) 1 yıl içinde evliliğiniz nedeniyle ayrılmanız durumunda tazminata hak kazanırsınız.(Kadın çalışan iseniz)
2-) Kaç gün izin kullandınız?
3-) Evet.
09.10.2006 yılında işe başladım. 12.06.2008de istifa edeceğim. Gecen yıldan 15 gün ve bu yıldan 5 gün iznimi kullanmadım. İstifa dilekçemi ne şekilde yazmalıyım ki, hem kıdem tazminatımı hemde izin ücretimi alabileyim? Bir dilekçe örneği sunabilirseniz memnun olacağım. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.