-
İşe iade mahkemesi
öncelikle kolay gelsin bir otomobil fabrikasında çalışan bir işci haksız yere işten atılınca işe iade mahkemesi açar işe iade mahkemesinin 3 duruşmasında işveren tam 10 kişi şahit göstermiştir haklı olan işci ise sadece 2 şahit göstermiştir işverenin gösterdiği tüm şahitler yalancı şahitlik yapacaklar işveren şanki karşısında terörist varmış gibi 10 kişi şahit göstermesindeki maksat sadece davayı kazanmakmı yoksa başka sebepleride ola bilirmi gerçi bunların 3 veya 4 tanesini dinletecek ama dinliyicilerin ikisi şirketin bütün mahkemelerine işçilerin aleyhine giriyor bunun için bişe yapabilirmiyiz sayın bilgili yardımcı olursanız sevinirim
-
Re: işe iade mahkemesi
Ben avukatlarımıza saygısılık etmek istemem ama bu konuyu anlayabilmek için sanki "kişinin,iş akdinin hangi maddeye dayanaraksonlandırıldığını" da bilmek gerekiyor.Yazarsanız aydınlanırız :mahcup:
-
İşe iadedavalarında "ispat yükü" işverene aittir. Bu nedenle tanık dinletmesi normaldir. İsterse 10 değil, 100 tane göstersin, sonucun değişeceğini zannetmiyorum. Zaten deneyimli bir hakim bu kadar çok tanığı dinlemez. Tanıkların farfklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini kendince kontrol ederek 2 veya 3 tanesini dinler. Bu tanıkların işverenin yanında çalışmakta olmaları halinde bunu da değerlendirir. Belki de sizin 2 tanığınız karşı tarafın 10 tanığından daha etkili olabilir.
Aslında somut olayın durumuna göre tanığa dahi gerek duyulmayabilir.
Selam.
-
öncelikle yardımcı oldugunuz için tşk ederim benim sormak istedigim 2 şahit görev yerleri farklı olmasına ragmen her mahkemeye bu iki kişi gidip şirket leyine yalancı şahitlik yapıyor bunun bizim için leyimize bir tarafı olurmu kolay gelsin
-
Re: İşe iade mahkemesi
Bu şahitlerin işverenin her davasında şahitlik yapan kişiler olduğunu ve daha önce hangi davalarda şahitlik yapmışlarsa onların dosya numaralarını mahkemeye bildirerek bunlara itibar edilmemesini ileri sürebilirsiniz.
-
Re: İşe iade mahkemesi
Yardimlariniz Için Teşekkür Ederim Sayin Bilğili Kolay Gelsin