-
İşe iade başvurusu
*İşten çıkarılanın işverene açtığı işe iade davasını kazanmasını müteakip, işverene 10 gün içerisinde yapacağı çalışma isteği başvurusu nasıl olmalıdır?
*İşveren işçiyi işe almazsa ve mahkemenin belirlediği tazminatı ödemezse ne yapmak gerekir?
Acile cevap vermenizi rica ederim.
-
Seren Hanım, Temmuz 2004'te açtığınız aynı başlıklı forumunuzda size konuyla ilgili tüm detaylar verilmiş. Tekrar okumanızı öneririm.
-
İŞVEREN TAZMİNATI ÖDEMEDİĞİ TAKDİRDE İCRA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ PROSEDÜR NEDİR?
HUKUKİ İŞLEMLERİ NASIL BAŞLATABİLİRİM?
-
Seren Hanim, meslektasim Abbas Bey'in uyarisi üzerine kafanizi karistirmamak için cevabimi sildim.
Zira sorunuzun köküne deginmeden, Sizin sadece "isveren tazminatimi ödemezse ne yapabilirim" sorunuzu cevaplamisim.
Abbas Bey'e uyarisi için tekrar tesekkür ediyorum.
Sevgiyle kalin...
-
takip talebiyle ilgili bir dilekçe örneği var mı?
ne kadar süre içersinde icraya başvurmam gerekir?
-
***işverene işe iade için noter kanalıyla yapılacak başvuruda özellikle neleri belirtmeliyiz?
yardımcı olmanızı rica ederim
-
işverene işe iade için noter kanalıyla yapılacak başvuruda özellikle neleri belirtmeliyiz?
yardımcı olmanızı rica ederim
-
sayın seren,
bir de derdinizin ne olduğunu anlayabilsek[?]
2004 yılında aynı konuyu açtınız, o tarihten bu yana neler oldu karar verildimi
işe iade mi edildiniz yoksa edilmediniz mi, başvuru yaptınız mı yapmadınız mı, yaptınız da kabul mü edilmedi, edilmediyse ne yaptınız?
ACABA BİZLER MÜNECCİM MİYİZ ?
-
Çok sinirlendirdim sizi galiba...Pardon..
Ben işe iade davasını kazandım.Bu hafta başvuru yapacağım.
Ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Noter kanalıyla yapacağım ama başvuruda neleri belirteceğim?Yani bilmiyorum kısaca.
-
Sorunuzu hala açıkça ifade etmediğinizden müneccimliğe devam edelim başka çare yok anlaşılan.
1) İşe iade başvurusu, yerel mahkemenin verdiği işe iade kararının,eğer temyiz edilmiş ise Yargıtay onama kararının işçiye MAHKEMECE TEBLİĞİNDEN İTİBAREN 10 İŞ GÜNÜ İÇİNDE İŞVERENE MAHKEME KARARI GEREĞİNCE İŞE BAŞLATILMASINI İSTEMELİDİR.
Bu müracaatın noterden gönderilecek bir ihtarname ile yapılması müracaatın süresinde yapıldığının ispatı açısından tavsiye edilir.
İhtarnamede yerel mahkemenin esas ve karar nosu ile kesinleşen kararın size tebliğ tarihi belirtilerek karar gereğince işe başlatılması gerektiğinin yazılması doğru olur. Umarım bu süreleri geçirmemişinizdir.
Ayrıca bu işleri neden eğer avukatınız varsa onun vasıtasıyla yapmıyorsunuz.Ya da yoksa bir avukatla görüşüp sağlıklı bir müracaatta bulunmuyorsunuz ki?
2) Kararda yazılı ücret ve tazminatlar için nasıl icra takibi yapılacağı ayrı bir konudur ve yine avukat yardımı almanızı tavsiye ederiz.