Re: Soruşturma Sonucu Tayin
Nasıl bir yardım istediğinizi yeterince açık yazmamışsınız... İdari soruşturma sonunda, muhakkikler hem tarafınıza disiplin cezası verilmesini hem de görev yerinizin değiştirilmesini önerebilirler.
Gerekli tebligat yapıldığında, görev yerinizin değiştirilmesi ile ilgili işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Ayrıca disiplin ceza verilirse, bu cezalandırma işleminin iptali için de dava açmanız gerekir.
Soruşturmaya dayalı görev yeri değişikliklerinde, yargı süreci beklediğinizden uzun olabilir.
Bir avukat desteği almanızı öneririm.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir yardım istediğinizi yeterince açık yazmamışsınız... İdari soruşturma sonunda, muhakkikler hem tarafınıza disiplin cezası verilmesini hem de görev yerinizin değiştirilmesini önerebilirler.
Gerekli tebligat yapıldığında, görev yerinizin değiştirilmesi ile ilgili işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Ayrıca disiplin ceza verilirse, bu cezalandırma işleminin iptali için de dava açmanız gerekir.
Soruşturmaya dayalı görev yeri değişikliklerinde, yargı süreci beklediğinizden uzun olabilir.
Bir avukat desteği almanızı öneririm.
idari soruşturma sonucunda 2 günlük maaş kesim cezası aldım.ve yer değiştirme teklif edilmiş. maaş kesim cezasına itiraz etmedim süreside geçti.Ama yer değişiliğini 3 eylülde tebliğ ettim ve başka bir okulda göreve başladım. Sizden ricam nasıl itiraz edebilirim. Zaman aşımı ne kadardır. Bu arada aynı olaydan adli olarak berat ettim.
teşekkür ederim.
Tebellüğ tarihinden itibaren 60 gün içinde bulunduğunuz ilin bağlı olduğu idare mahkemesine "Yürütmenin durdurulması ve iptal" davası açmanız gerekiyor.Dedikleri gibi bir avukatınız olmalı.Ve kural da şudur:"Kişinin doktoru ve avukatından saklısı olmamalı."
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Tebellüğ tarihinden itibaren 60 gün içinde bulunduğunuz ilin bağlı olduğu idare mahkemesine "Yürütmenin durdurulması ve iptal" davası açmanız gerekiyor.Dedikleri gibi bir avukatınız olmalı.Ve kural da şudur:"Kişinin doktoru ve avukatından saklısı olmamalı."
İyi günler...
iyi günler
Edremitte öğretmenim bende 2 günlük maaş kesim cezası aldım ama itiraz etmedim.Daha sonra öğrendim ki maaş kesim cezasıyla birlikte görev yeri değişikliği de teklif etmişler ve eylül ayında en uzak köy okuluna atandım Soruşturma sonucunda
Bende Balıkesirdeki Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açtım. kasım ayında mahkeme tarafıma bir tebligat yapmış komşu almış gözüküyor ama bana almadım diyor. Bana gelen tebligatta ne yazıyor merak ediyorum ne yapmam gerekir.Dava ne zaman sonuçlanır.
ilginize teşekkürler
Tekrar yapılmaması konulu forum kuralı ve hatırlatmalarda anlaşılamayan bir durum mu var?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar yapılmaması konulu forum kuralı ve hatırlatmalarda anlaşılamayan bir durum mu var?
cevap verirseniz sevinirim
Cevap: Re: Soruşturma Sonucu Tayin
Alıntı:
PAMUKMEHMET rumuzlu üyeden alıntı
idari soruşturma sonucunda 2 günlük maaş kesim cezası aldım.ve yer değiştirme teklif edilmiş. maaş kesim cezasına itiraz etmedim süreside geçti.Ama yer değişiliğini 3 eylülde 2008 de tebliğ ettim ve başka bir okulda göreve başladım.İdare Mahkemesine dava açtım. Dava karar aşamasında . Davayı kazanırsan eski görev yerime dönebilir miyim.Bir de tazminat davası açabilir miyim.
teşekkür ederim.
idari soruşturma sonucunda 2 günlük maaş kesim cezası aldım.ve yer değiştirme teklif edilmiş. maaş kesim cezasına itiraz etmedim süreside geçti.Ama yer değişiliğini 3 eylülde 2008 de tebliğ ettim ve başka bir okulda göreve başladım.İdare Mahkemesine dava açtım. Dava karar aşamasında . Davayı kazanırsan eski görev yerime dönebilir miyim.Bir de tazminat davası açabilir miyim.
TEŞEKKÜRLER
Cevap: Soruşturma Sonucu Tayin
TEŞEKKÜRLER