Hotmail hack'ten kamu davası açıldı
Bir arkadaşım yaklaşık bir buçuk sene önce bir forum sitesinde anlatılanları yaparak bir mail adresini hacklemiş, sonra rahatsız olup aynı gün içinde kişiye şifresini msnden irtibat kurarak geri vermiş, kişi yinede şikayetçi olmuş ve uzlaşma istememiş, ama şifresini geri iade ettiğini söylemiş.
Hakkında 244 ün birinci maddesinden 1 sene ile 5 sene arası hapis cezası ile savcı tarafından izmirde dava açıldı, ekimde duruşması var ve morali baya bozuk...
Reşit ve daha önce hiç sabıkası yok...
Bu davanın sonucu sizce ne olur?
Mail hackle ilgili davaların sonuçlarını nereden öğrenebiliriz ?
Ne kadar ceza aldıklarıyla ilgili?
Kaç kişinin bu suçla yargılandığıyla ilgili?
Re: Hotmail hack'ten kamu davası açıldı
Alıntı:
adilgulec rumuzlu üyeden alıntı
Bir arkadaşım yaklaşık bir buçuk sene önce bir forum sitesinde anlatılanları yaparak bir mail adresini hacklemiş, sonra rahatsız olup aynı gün içinde kişiye şifresini msnden irtibat kurarak geri vermiş, kişi yinede şikayetçi olmuş ve uzlaşma istememiş, ama şifresini geri iade ettiğini söylemiş.
Hakkında 244 ün birinci maddesinden 1 sene ile 5 sene arası hapis cezası ile savcı tarafından izmirde dava açıldı, ekimde duruşması var ve morali baya bozuk...
Reşit ve daha önce hiç sabıkası yok...
Bu davanın sonucu sizce ne olur?
Mail hackle ilgili davaların sonuçlarını nereden öğrenebiliriz ?
Ne kadar ceza aldıklarıyla ilgili?
Kaç kişinin bu suçla yargılandığıyla ilgili?
Ortada bi kamu davası olduğu için olay mahkemeyede bu şekilde aksettirilirse muhtemelen alt sınırdan ceza alır ve tecil edilir cezası.
Cevap: Re: Hotmail hack'ten kamu davası açıldı
Bu bölümden çıkaracağımız sonuç mail heklediğinizde geri vermeyeceksiniz...
Mail sahibinede hak vermek lazım, gerçi eleman pişman olup geri veriyor...
Hımm sallandıracaksın böyle 2-3 tane hekırı taksimde bak bakim birdaha yapıyorlarmı !
NOT: KONU ÇOK ESKİYDİ ARAMADA ÇIKTI.
Şahsen ben olsam bende şikayet ederdim.
Çalıp geri vermenin bir anlamı yok, Elalemin özeline girip geri vermenin bir anlamı yok.
Arkadaşımız gövde gösterisi yapmak istemiş belli, umarım bu gösteriyi hakim karşısında da devam ettirir.
Merhaba,
Konu biraz fazla abartılmış bence. Neden derseniz? Şimdi özel hayatına o kadar özen gösteren bir kişi ve mail adresi o kadar ciddiyet gerektiren bir durumsa kişi kendi mail adresini korumakla ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.
Kişi kalkıp bilgisayarının güvenliğini sağlamıyor ve bu şekilde birşey geliyor başına ve sonra yok uzlaşmam diyor. Bırakın uzlaşmasın. Adalet doğru kararı zaten verecektir.
Kişiye sorduklarında; Nasıl yaptın? Cevap: Öğrenmek için yaptım bilgisayara hevesliyim ve durum bu oldu sonra mail hesabını aynen iade ettim. Şimdi ise kişi bana ben suçluymuşum gibi davranıyor. Aslında kendisi suçludur. Kendi bilgisayarını korumakla ve şifrelerinin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu bir yazılım açığı değil tamamen ihmalkarlık sonucu meydana gelmiştir. Beraatimi talep ediyorum şeklinde açıklama yapsın. Hakim doğru kararı verecektir.
Geçmiş olsun diyelim!...
Saygılar,