Tahliyeden sonra depozito iadesi (kira işler mi?)
Kiracımız evi boşalttı, ancak kiraya verildiği zamanki gibi temiz değildi; kendisinin de bu konuda bir itirazı yok.Boya-badana yapılacak.
Sorunumuz bu süre zarfında kira işleyecek mi?
Ben, evi kiraya verirken nasılsa öyle teslim almak istememin normal olduğunu düşünüyorum. "Nasıl ki kira kontratı yapılmasıyla eve taşınmak eşzamanlı olmayabilir , evin boşalmış olmasıyla da kontrat sona ermiş sayılmaz, çünkü ev teslim koşulunu sağlamıyor " diye düşünmekte haksız mıyım? Kiracımız evi boşaltmakla artık kira ödeme sorumluluğunun bittiğini söylüyor
Şimdiden teşekkürler, bu konuda sorulmuş soru-cevap bulamadım, varsa özür dilerim.
Re: Tahliyeden sonra depozito iadesi (kira işler mi?)
Sizin evi badanalı şekilde daha rahat kiralayacağınız varsayımına dayanıyor bu.
Belki de ev bu haliyle bugün kiraya verilebilir, ama badanadan sonra mevsim geçecek 3 ay boş kalacak.
Ayrıca bir evin boya-badana işlemi 1-2 günlük iştir. Kiracı çıkmadan yaptırsaydınız veya kiracının çıktığı günün ertesi günü boyacıyı getirseydiniz.
Boya badana masrafını zaten depozitodan kesiyorsunuz. Bunun fazlasını talep etmeye herhangi bir kanuni dayanağınız yok.
Bunları düşünmek için harcayacağınız zamanı yeni kiracı bulma konusuna ayırın.
Re: Tahliyeden sonra depozito iadesi (kira işler mi?)
Sayın sdt23,
Ben sorumu sorarkan ayrıntılara boğulmadan, genelleştirerek ihtiyacı olanların da faydalanmasını istedim, oysa sizin yanıtınız çok önyargılı ; gerçek durum şu: Ben kiracımız evden çıktıktan 1 gün sonra depozitolarını (1500 Euro) hiç kesintisiz ödedim!!Bana aybaşı 1 aylık kira ödemişlerdi,ayın 16.günü çıktılar; bendeki paraları şu anda boya-badana masrafını karşılamıyor.Neden tüm depozitoyu ödediniz derseniz tek kelimeyle güvendim, ayrıca daha kolay kiracı bulma meselem de yok, annem oturacağı için tekrar kiraya verilmeyecek...
""Ayrıca bir evin boya-badana işlemi 1-2 günlük iştir. Kiracı çıkmadan yaptırsaydınız veya kiracının çıktığı günün ertesi günü boyacıyı getirseydiniz.
Boya badana masrafını zaten depozitodan kesiyorsunuz. Bunun fazlasını talep etmeye herhangi bir kanuni dayanağınız yok."" ??
Depozitoyu kestiğimi hangi cümleden çıkardınız?
Müsaitseniz sorumu tekrar gözden geçirir misiniz?
Teşekkürler..