Mail ile Firma Karalama Hakkında
Merhabalar Ben Özel bir firma sahibiyim. Öncelikle bir kişi bizim hakkımızda diğer müşterilere bu firma sahtekardır dolandırıcıdır şeklinde mail göndermiş.
Bu mail bize maddi ve en önemlisi manevi zararlar verdi.
Biz bu kişiyi ip sinden tespit ettik. Tahmin ettiğimiz kişiydi. Bu kişiye firma olarak maddi ve manevi olarak nasıl bir dava açabiliriz. Ve ne yapmamız gerekiyor.?
Re: Mail ile Firma Karalama Hakkında
Maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.
İstediğiniz miktara göre sulh hukuk veya asliye hukuk mahkemesine başvurursunuz.
Talep edilen miktara göre nisbi harç ödersiniz.
Çok büyük manevi tazminatlar hayal etmeyin.
Maddi tazminat için de maddi kaybınızı ispatlamanız gerekir. Ki bunu da nasıl yapacaksınız, bilemiyorum.
peki bu kişiye herhangi bir ceza verdirebilirmiyim. Hapis cezası yermi veya ortalama nekadarlık bir maddi dava açabilirim.
hapis cezasını siz değil hakim verir
ve hakimin takdiridir.
Alıntı:
metecell rumuzlu üyeden alıntı
peki bu kişiye herhangi bir ceza verdirebilirmiyim. Hapis cezası yermi veya ortalama nekadarlık bir maddi dava açabilirim.
Uğradığınız zararı delillerle mahkeme ye sunarsanız yüklü bir tazminat alma şansınız doğar ancak hapis cezası konusu nikon arkadaşımında dediği gibi hakimin takdrine kalmış bir konudur.
Sizin uğradığınız zararı bu yüzden kaybettiğiniz iş bağlantılarınızı belgelendirmeye çalışmanız yararınıza olacaktır.
Açılan sulh hukuk veya asliye hukuk davalarına istinaden, davalı, davacı tarafından mağdur edildiğini düşünerekden, davalıya nitelikli dolandırıcılık davası açar ve bu davada haklı görülürse, diğer dava olan sulh hukuk veya asliye hukuk davasında ceza alır veya tazminata hükmedilebilir mi?
Not: Konuyu açan kişi/kişilerle alakası yoktur.
Alıntı:
esmer2000 rumuzlu üyeden alıntı
Açılan sulh hukuk veya asliye hukuk davalarına istinaden, davalı, davacı tarafından mağdur edildiğini düşünerekden, davalıya nitelikli dolandırıcılık davası açar ve bu davada haklı görülürse, diğer dava olan sulh hukuk veya asliye hukuk davasında ceza alır veya tazminata hükmedilebilir mi?
Not: Konuyu açan kişi/kişilerle alakası yoktur.
Hukuk mahkemeleri ile ceza mahkemelerinin davaları birbirinden farklıdır.Ceza mahkemesi ceza davasında işlendiği iddia edilen suçun oluşup oluşmadığına bakar bu davann sonucu da kişinin mağdur olduğu yönünde bir delil teşkil edip hukuk mahkemesinde de karşı tarafa tazminat davası açmasını sağlayabilir.Ayrıca ceza mahkemesinden verilen kararla hukuk mahkemesi bağlı değildir yani ceza mahkemesi beraat vermişken hukuk mhkemesi tazminata hükmedebilir.
(sorduğunuz soru çok genel olduğu için ancak bu kadar açıklama yapılabildi ayrıca sorunuza uygun forum bölümüde burası değil, birinin sorduğu soru üzerine de bu derece farklı bir soru sorulması forum kurallarına da aykırı sanırım o yüzden bir daha sorunuzun hangi bölümle ilgili olduğuna bakarak post yapmanızı tavsiye ederim)
selam hayati bi konuda soru sormam lazım ama nasıl oluyor bilmiyorum lütfen cvp yazarmınız :9.
Alıntı:
özlem5236 rumuzlu üyeden alıntı
selam hayati bi konuda soru sormam lazım ama nasıl oluyor bilmiyorum lütfen cvp yazarmınız :9.
bilişim hukuku ile ilgiliyse bilişim hukuku forumunun başında sol üstte "yeni konu" var ona basın sorunuzu yazın :)
Yanıtınız için teşekkür ederim. Cevabınız yeterli oldu. Ancak fazla yer kaplamamak adına konuyla alakası olduğunu düşündüğüm için, bu konuya yazmayı uygun gördüm. Açıklamasını yapmam gerekmiyor zannedersem. Fakat sorduğum soru da yazan arkadaşın konusuyla aynı. Yalnız farklı taraflardayız. Yanlışım olduğunu zannetmiyorum.