2002 yılında apartman yöneticimize başvuruda bulunarak dış cephenin zayıf kaplaması yüzünden dairemin(kendime ait.) kışın su aldığını belirttim.Mantolama veya en azından yeni bir dış cephe kaplaması yapılmasını rica ettim.O dönemde diğer dairelerin hiç birinde aynı sorun yoktu ve ricam dikkate alınmadı.Yönetimi devralan yeni yöneticiyede sorunlarımı anlattım.Aynı günlerde evimdeki fayanslar özellikle dış cepheye bakan duvardakiler patladı.Sorunu çözmek konusunda tek başıma mali bir yük almam pahalıya geliyordu.Yöneticiye söyleyerek kendim halledeceğim dedim.(Toplantı dahi yapamayan bir yöneticiye yönetici denecekse)
Sağlıklı bir evde oğlumu büyütmek istediğimden kredi alarak tek başıma içten izolasyon yaptırdım.Fayansları yeniledim.
Zaman içinde diğer dairelerde aynı sorunlar yaşamaya başladı ve yeni gelen bir kiracı evin durumunu anlayınca taşınmadan apartmandaki sorunlu daireleri ikna ederek cephe için işe girişmiş.Bir inşaatçı ile anlaşmış ve iskele kurdurmuş.Fiyat konusunda ve diğer konularda herhangi bir yönetim toplantısı yapılmamıştır.21 000 ytl gibi bir rakama anlaştıklarını iskele kurulduktan sonra bize ilettiler.Hesabımıza 2.100 ytl düşüyor MUŞ.Fakat sonra alt komşuda kabul etmedi.En altaki dükkanda kabul etmedi.
Siz zamanında mantolama istemiştiniz diyorlar(5 yıl önceki olay)Ben sorunumu kendim çözmek zorunda kaldığımı eski yöneticiye sorulmasını istedim.
Onlar yeni kat mülkiyeti kanununu öne sürerek 5 te 4 oranını öne sürüyorlar.
Oysa benim dairem toprak irtifaklı ve belkide bir tuvalet kadar yer düşmüyordur.
Kaldıki 10 daire ve 1 dükkandan sadece 8 i ile anlaştıklarını düşünürsek bu yeni kanuna göre yetersiz olmuyor mu 11 de 8 ,, 5 te 3.6 ya denk gelir.
Dükkan sahibi aynı zamanda apartmanın müteahhidi.
Ayrıca toplantı yapılmaksızın yapılan bu emrivaki karşısında nasıl davranmam gerektiğini acilen bildrimenizi rica ediyorum.Çünkü iskele kurulup işe başlanmış.